Májusfát állítottak a nagymágocsi kastélyotthonban 16

Színes szalagokkal díszítették a kastélyotthon májusfáját. Majd az ápolók és az ott lakók együttes erővel emelték a magasba a hagyományoknak megfelelő sudár nyárfát.

Vidám hangulatban telt a Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon Nagymágocsi Kastélyotthonában lakók péntek délelőttje, ugyanis első ízben hagyományteremtő szándékkal díszítettek májusfát.

Mint azt Bárkai Mészáros Judittól megtudtuk, az osztályokon belül korábban is állítottak már kis májusfákat, hisz minden alkalommal felelevenítik a néphagyományokat.

– A kollégákkal nap mint nap azért dolgozunk, hogy jó hangulatban teljenek az itt élők mindennapjai, így az ehhez hasonló ünnepségek jelentenek számunkra kapaszkodót abba, hogy még otthonosabbá tegyük az ittlétet. A néphagyományok bevonása a programokba azért fontos, mert nagyon sok idős embernek az “élő múlt” elevenedik meg általuk

– nyilatkozta a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon szociális munkatársa.

Az ünnepi eseményt citerazenével, narancslével és finom édességgel varázsolták még ünnepibbé. A színes szalagok fel kötözése után a májusfa csakhamar a helyére került. így Koszti Máté, a helyi Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar tagja szórakoztathatta tovább előadásával a jelenlévőket.

-Sokszínű műsorral készültem. Szatmári, mulatós és homokmégyi dalokat válogattam össze

– fogalmazott, majd azt is elmesélte már többször járt a kastélyotthonban, ahol mindig nagy szeretettel fogadták.

Az intézményben az elkövetkező időszakra is számos programmal készülnek. Anyák napján a helyi óvodások látogatnak el az otthonba, míg a közelgő Madarak és fák napjára egy különleges vetélkedőt terveznek.

A májusfa állításról készültek képek: