Extrém sajtótájékoztató az Extrém Napról

Hűvösebb reggelre ébredhettünk, mint az elmúlt napokban, és az előrejelzések szerint ma nem is számíthatunk nyárias melegre. Azért fázni se fogunk, a hőmérő higanyszála húsz fok fölé kúszik. A napot pedig érdemes ezúttal is velünk indítani, és a legérdekesebb hírekkel!

A meteorológusok szerint csapadékra ugyan nem kell számítani a térségünkben, de mérséklődik a meleg, a déli órában 24 fokra lehet majd számítani. Jó hír a frontérzékenyeknek, hogy azok elkerülik most az országot.

Tegnap írtunk róla, hogy a még kedden elnapolt rendkívüli ülést végül ma reggel kilenc órára hirdették meg. Aztán Márki- Zay Péter polgármester ezt is elnapolta. A rendes, délután kezdődő közgyűlés egy percig tartott: nem volt ugyanis határozatképes a testület. A Fidesz- KDNP frakció maradt távol, bár ezt jó előre jelezték. Márki- Zay Péter úgy döntött, este hét órára újra meghirdeti, akkor össze is ültek. Bár nem volt zökkenőmentes, de végül mégis megszavazták a Járható Vásárhely Programot.

Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 4

Azt is megírtuk, hogy Lázár János ünnepélyes keretek között átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét a Csongrád megyei 4-es választókerületben. Az országgyűlési képviselő a rendezvényen kiemelte: a következő négy esztendőben az a célja, hogy a nagypolitika erejét elvigye a vidékre, a Dél-Alföld hangját, igényeit eljuttassa Budapestre, Brüsszelbe és mindenhová, ahol a fontos döntések születnek.

Automatikus vázlat 68

Ezen kívül beszámoltunk arról is, hogy Tündérországban jártak a Kertvárosi iskola kisdiákjai, és hogy egy igazán extrém napra várják vasárnap délután a BFMK elé az érdeklődőket.

Ma a Mariannok és a Ziták ünnepelnek, isten éltesse őket! 🙂

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 1773 – A brit parlament kiszabja a teatörvényt az amerikai gyarmatokra.
  • 1865 – a hajnali órákban erős detonáció következtében a Mississippi folyón elsüllyedt a mintegy 2450 katonával a fedélzetén a Sultána gőzhajó.
  • 1915 – Torpedótalálat következtében elsüllyed a francia flotta egyik büszkesége, a Léon Gambetta páncélos cirkáló.
  • 1992 – Szerbia és Montenegró megalakítja az új Jugoszláv Szövetségi Köztársaságot.
  • 1994 – A NATO Katonai Bizottsága együttműködési ülést tart vezérkari főnöki szinten a NATO–központban.
  • 1997 – Az ortodox húsvét ünnepén kihirdetik Teoctist bukaresti pátriárka – illetve a Szent Szinódus – döntését, miszerint az eddigi gyulai helynökséget püspöki rangra emeli.
  • 2014 – A kereszténység történetében egyedülálló módon egyszerre két pápát avattak szentté, XXIII. Jánost és II. János Pált.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk! 🙂