Hegedűs Zoltán

Ilyen még nem volt, hogy egy nap alatt annyi közgyűlést tartsunk, mint máskor egy vagy két hónap alatt – értékelte portálunknak a csütörtöki ülésdömpinget a vásárhelyi Fidesz-frakció vezetője.

Április 26-án reggel rendkívüli, délután rendes, este szintén rendkívüli, majd megint rendes ülést tartott a vásárhelyi grémium. – Jogilag három, darabra négy közgyűlést hívtak össze csütörtökön, amire korábban még soha nem volt példa a település életében – értékelte a történteket Hegedűs Zoltán. A frakcióvezető szerint ezzel a város történelmet írt, mivel egyetlen nap alatt annyiszor üléseztek, mint máskor egy vagy két hónap alatt.

A képviselő ugyanakkor hozzátette,

ő és Cseri Tamás is felhívta Márki-Zay Péter figyelmét, hogy ha ez így folytatódik, röhejessé válik a város.

– A reggeli közgyűlés elnapolását például azzal indokolta, hogy nem készült fel a megszavazott napirendi pontokra. Egy polgármesternél azért ilyen ne forduljon már elő – fejtette ki véleményét Hegedűs.

Hozzátette, a legfontosabb, hogy este a költségvetés módosítását és a Járható Vásárhely Programot elfogadta a közgyűlés, valamint a pályázatok beadásának megszavazásával a Hódtói Sportcsarnok felújítása és a Városi Stadion bővítése is megvalósulhat.

Márki-Zay Péter péntek reggel a Facebook-oldalán közölte:

felfüggeszti a Járható Vásárhely Programmal kapcsolatos 1,16 milliárdos költségvetés-módosítást, és két héten belül újra a közgyűlés elé vinné az ügyet.

Erről bővebben ITT írtunk.

Hegedűs Zoltán szerint ez is mutatja, hogy a polgármester nem szeretné megvalósítani a programot, és esze ágában sincs támogatni az elengedhetetlenül fontos útfelújításokat

Erre reagálva a településvezető péntek délután egy közleményt adott ki, melyben úgy fogalmaz, szívügyének tekinti a kezdeményezést, hiszen az a választási programjában is szerepelt.

A biztonságos megvalósításához azonban alapos, körültekintő előkészítésre van szükség.  Fontos, hogy megteremtsük a megfelelő jogi, műszaki és pénzügyi feltételeket. A költségvetés-módosítás ismételt tárgyalását ezért, és csakis ezért kezdeményeztem

– áll a levélben. Mint írta, bízik abban, hogy a közgyűlés támogatja őt ebben.

A Járható Vásárhely Programról bővebben ITT olvashat.