Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 15

Rendőrmotorra pattanhattak, részegszemüveget próbálhattak ki és KRESZ-táblát is készíthettek azok a gyermekek, akik ellátogattak péntek délelőtt a vásárhelyi rendőrség nyílt napjára. Több száz óvodás és általános iskolás lehetett zsaru egy rövid ideig.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság minden évben megrendezi az április 24-i Rendőrség Napja alkalmából a nyílt napját. Idén ezt pénteken tartották a kapitányság épületében.

Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 1

Mészáros Csaba címzetes rendőr őrnagy, megbízott közlekedésrendészeti osztályvezető lapunknak elmondta, helyi óvodásokat és általános iskolásokat hívtak meg az alkalomra. A cél, hogy a kicsik belelássanak a rendőrség világába, az ott zajló mindennapi munkába.

Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 13

A délelőtt során a gyerekek rendőrautóba és motorra ülhettek, részegszemüveget próbálhattak ki, egyenruhát próbálhattak fel, valamint KRESZ-táblákat készíthettek, amiket aztán haza is vihettek.

– Ezen kívül még arra is felhívtuk a figyelmüket, hogy bármikor bármilyen problémával kapcsolatban segítséget kérhetnek a rendőröktől, akik minden esetben megpróbálnak segíteni nekik – tudtuk még meg Mészáros Csabától.

Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 4

A nyílt nap programjain több száz gyermek szórakozott.

Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 16 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 14 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 12 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 11 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 10 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 9 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 8 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 7 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 5 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 6 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 3 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK) 2 Gyermekseregek lepték el a rendőrség udvarát (FOTÓK)