Csapatban az erő! 4

Összesen 65 kis fizikus mérte össze tudását ma délután a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában rendezett kistérségi versenyen. Ám nem egyéniben, hanem csapatokban versenyeztek, így a különleges, de korosztályuknak megfelelő feladatokat össze dugott buksikkal könnyebben oldhatták meg. 

Az intézmény 2010. óta rendezi meg a fizika versenyt , amely 2015-ben vált kistérségi megmérettetéssé – árulta el portálunknak Juhászné Wolf Edit igazgató, majd azt is hozzátette: a 7.- 8. évfolyamosoknak hirdetik meg.

Csapatban az erő!

A ma délutáni rendezvényen 15 csapat vett részt. Vásárhelyről a Szőnyi Benjámin Általános Iskola, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola, a Szent István Általános Iskola, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium küldte el legtehetségesebb diákjait. Az egyházmegyéből pedig Gádorosról, Szentesről és Zsombóról érkeztek tanulók, valamint természetesen a verseny házigazdája, a kertvárosi iskola is képviseltette magát, két csapattal.

Csapatban az erő! 1

A feladatokat a tananyagra építettük, nem kell kirívó tudással rendelkeznie senkinek, hogy meg tudja azokat oldani. Ami kell, az a nyitottság, kíváncsiság, érdeklődés, a körülöttünk lévő világra.

– emelte ki Juhászné Wolf Edit.

Csapatban az erő! 2

Azt is megtudtuk: a feladatok ennek fényében nagyon változatosak, asszociációs játékok, rejtvények, igaz- hamis állítások megoldásával kellett a gyerekeknek számot adniuk fizika tudásukról. Emellett pedig egy rövid, de annál érdekesebb kísérletet is el kellett végezniük, méghozzá Berecz János, a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanárának segítségével, aki a zsűri elnökének szerepét is betöltötte.

Csapatban az erő! 3

Szerettük volna, ha jó kedvvel, élménnyel gazdagodva térnek haza a diákok, így egy- egy apró ajándékot mindenki kap. Az első hat helyezett pedig értékes könyvjutalomban részesül

– zárta szavait az igazgató.

Emellett ízletes uzsonnával, és érdekes fizikai kísérletekkel várták a megmérettetés résztvevőit.