Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 5

Egy napirendi pontról sem sikerült szavazni a csütörtök reggeli vásárhelyi rendkívüli közgyűlésen. Hegedűs Zoltán javaslatára a költségvetés módosításáról és a Járható Vásárhely Programról tárgyaltak először, ám a szavazás előtt Márki-Zay Péter ismét 15 napra elnapolta az ülést.  

A keddi üléshez hasonlóan ismét elnapolta Márki-Zay Péter a vásárhelyi rendkívüli közgyűlést csütörtök reggel. Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője a napirendi pontok előtt kérte, hogy a költségvetés módosításáról és a Járható Vásárhely programról is tárgyaljanak. A grémium megszavazta a két új napirendi pont felvételét és Hegedűs javaslatára ezekről döntöttek volna először, azonban néhány mondatot követően

Márki-Zay Péter ezt az ülést is 15 napra elnapolta. Így egyetlen döntés sem született a 15 perces közgyűlésen.

16 órakor rendes közgyűlés lesz a Városháza dísztermében, ez azonban elképzelhető, hogy nem lesz határozatképes, mivel a fideszes képviselők korábban jelezték, hogy a polgármester időpont módosítása miatt nem tudnak részt venni az ülésen.

Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 1

Percről percre a történteket (időrendben visszafelé) itt olvashatja:

09:14: Márki-Zay Péter a válaszra reagálva a rendkívüli közgyűlést 15 napra elnapolta. 16 órától rendes közgyűlést tartanak a díszteremben.

09:10: Márki-Zay Péter Hegedűs Zoltánhoz: milyen előrelépés történt az elmúlt két napban, ami miatt most megszavazhatnánk a költségvetés módosítását?

Hegedűs Zoltán: az önkormányzati SZMSZ  szerint, ha egy képviselő kezdeményezi a vita lezárását, akkor az a polgármestert kötelezi, hogy a képviselői indítványról vita nélkül szavazzanak.

Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 9

09:05: Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője javasolta: vegyék napirendre a költségvetés módosítását és a Járható Vásárhely Programot, amiről a keddi rendkívüli közgyűlésen nem sikerült szavazni.

Márki-Zay Péter szerint erre nincs lehetőség, mivel az akkori ülést 15 napra elnapolta.

Hegedűs Zoltán felkérte Ambrus Norbertet, a jegyzői hatáskörben dolgozó Jogi Iroda vezetőjét, hogy ismertesse, ez lehetséges-e.

Ambrus Norbert: mivel nem a napirendi pontot, hanem az ülést napolták el, ezért fel lehet venni napirendre a költségvetés módosítását és a programot.

Hegedűs Zoltán javaslatára a grémium megszavazta, hogy a két témáról az első két napirendi pontban tárgyaljanak.

08:59: Megszólalt a csengő, Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea alpolgármester és a képviselők nagy része már megérkezett. Grezsa István fideszes képviselő nincs jelen.

Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 4

08:53: Üdvözöljük olvasóinkat a Városháza díszterméből. Hamarosan kezdődik a rendkívüli közgyűlés.

Napirendi pontok:

  1. Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működő személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítása.

2. Döntés a Hódtói Sportcsarnok és a Városi Stadion felújítására vonatkozó pályázat benyújtásáról és önrész biztosításáról.

3. Pályázat benyújtásának jóváhagyása önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések megvalósításának támogatására.

4. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város településrendezési eszközeinek módosítása.

Előzetes:

Rendkívüli és rendes ülést is meghirdettek csütörtökre a hódmezővásárhelyi Városháza dísztermében.

Délelőtt 9 órakor a Fidesz-frakció kezdeményezésére rendkívüli ülést tartanak a Városháza dísztermében. Itt várhatóan a halaszthatatlan, fontosabb döntéseket tárgyalják meg, mivel a fideszes képviselők jelezték, hogy Márki-Zay Péter időpont módosítása miatt nem tudnak megjelenni a 16 órai közgyűlésen. – A polgármester a korábbi megbeszéléseink ellenére péntekről csütörtökre előrehozta, és nem délelőtt, hanem délután tartaná meg a rendes közgyűlést. A képviselők nagy része azonban a korábbi időponthoz igazították az elfoglaltságaikat, ezért kértük, hogy ha már marad a csütörtök, akkor legalább délelőtt tárgyaljunk a város ügyeiről – mondta Hegedűs Zoltán frakcióvezető a hétfői Facebook-videójában.

Az önkormányzati SZMSZ szerint azonban a rendes közgyűlés időpontját már nem lehet módosítani, ezért hirdették meg a rendkívüli ülést, ami így tulajdonképpen a rendes lehet. Ennek ellenére 16 órára is várja a polgármester a képviselőket a díszterembe.

Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 8 Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 7 Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 6 Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 4 Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 3 Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter 2 Megint elnapolta a rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter