Tagadja a MÁV, hogy mindig dübörögnek a buszok a Kistóparton

Reagált a vasúttársaság a megkeresésünkre: azt írják, a vonatpótló buszok csak az indulás előtt indítják be a motorokat, és éjszaka sem zavarják a nagyállomás körül élők nyugalmát. Olvasóink ezzel szemben állítják, hogy ez nem így van, és a járművek megkeserítik az életüket.

Hétfő délelőtti cikkünkben írtuk le olvasóink panaszát, ami szerint a tram-train építése miatt a Szeged és Vásárhely között közlekedő vonatpótló buszok hajnaltól késő estig járó motorral várakoznak a Kistópart utcán.

Miért kell nekünk, itt élőknek ezt ilyen formában elviselni? – tették fel a kérdést szerkesztőségünknek olvasóink, akik állításuk szerint már minden lehetséges fórumon próbálkoztak, de nem történt előrelépés.

A témában megkerestük a MÁV-ot, ahonnan hétfő délután kaptunk választ kérdéseinkre. A vasúttársaság kommunikációs igazgatósága azt írta: a MÁV-START szegedi területi igazgatóságához egyetlen utasészrevétel érkezett a vonatpótló autóbuszokkal kapcsolatban.

Az észrevételt kivizsgáltuk. A vonatpótló autóbuszok csak indulás előtt indítják be a motorokat, a két járat között leállítják a hódmezővásárhelyi és a szegedi tartózkodáskor is. Éjszaka nem tartózkodik autóbusz a megállóhelyeken, így nem zavarhatják az ott lakók nyugalmát. Az első vonatpótló autóbuszok reggel öt óra előtt állnak be a megállóba

– áll a reakcióban.

Hozzáteszik, a vonatpótló autóbuszokat a MÁV-START részére szerződés alapján a VOLÁNBUSZ Zrt. biztosítja, ami egyébként nemcsak a vonatpótló buszoknál, de a hódmezővásárhelyi vasútállomásról induló, illetve áthaladó járatainak megállására is az említett megállót használja.

A közlemény szerint

mivel a tram-train beruházás Hódmezővásárhely lakosságának nagy részét érinti, ezért a MÁV úgy tudja, az önkormányzat a lakók tájékoztatásáról gondoskodott.

A vasúttársaság még ismerteti: a vonal kiépítéséhez kapcsolódó munkálatok várhatóan 2019. április 25-ig tartanak.

Az olvasói panasz kapcsán az önkormányzatnak is feltettük kérdéseinknek, ám onnan ez idáig sem érkezett válasz.