Megkeserítik az életet a pöfögő buszok a Kistóparton (videó) 1

Hajnaltól késő estig járó motorral várakoznak a vonatpótló buszok a vásárhelyi Kistópart utcán – panaszkodnak a környéken élő olvasóink, akik hiába jelezték már több helyen is a problémát, még nem történt előrelépés.

Újabb olvasói levél érkezett vasárnap délután a Promenád Panaszláda rovatába. Mint arról már többször beszámoltunk, a tram-train építése miatt vonatok helyett vonatpótló buszok közlekednek Vásárhely és Szeged között. Egy Kistópart utcai lakos ennek kapcsán a következőt írta nekünk:

Gyakorlatilag minden fórumot megkerestem azzal kapcsolatosan, hogy miért kell hajnaltól késő estig az ideiglenes vonatpótló buszoknak járó motorral várakozniuk! Mindenhol nagyon készségesek voltak, de az égadta világon semmi nem történt! Ez minimum egy évig így lesz! Egy lakótelep közepén! Miért kell nekünk, itt élőknek ezt ilyen formában elviselni? Aki kitalálta, hogy egy egyébként sem széles utcába idetelepíti a megállót, ajánlom, hogy közbe menjenek már a saját ablakuk alá pöfögni a buszok! Hétköznap, ünnepnap, hétvégén így megy! Hát a……!!!

Beszéltem a város építésfejlesztési osztályával, kedvesek voltak, de nem történt semmi. Hívtam a MÁV információs vonalát, panaszfelvétel, felvetettem a panaszomat, semmi, lementem az állomásra, beszéltem az itteni állomásfőnökkel, semmi. Hova forduljak még?

A témában az önkormányzatnak és a MÁV-nak is írtunk levelet. A vasúttársaság délután reagált, arról külön cikket ITT olvashat.

Olvasónk videót is küldött a vasárnap délután 15 órai állapotokról:

//www.facebook.com/promenad.vasarhely/videos/2143989705829986/