Kisbusz hajtott járókelők közé Torontóban 1

Több gyalogost is elgázolt egy kisbusz a kanadai Torontóban.

BBC szerint az eset egy forgalmas kereszteződésben történt, és legkevesebb 10 ember ütöttek el. Egy szemtanú szerint többen meghaltak.

A Le Figaro információi több ember úgy fekszik az utcán, hogy semmilyen életjelet nem ad. Még nem tudni, terrortámadásról van-e szó – írja az Origo.

Elfogták a sofőrt

A teherautó sofőrje az incidenst követően elmenekült. De a rendőrök néhány háztömbbel arrébb megtalálták a furgont, a sofőrt őrizetbe vették.

Több gyalogost elütött

Az eset egy forgalmas kereszteződésben történt, a Yonge Street és a Finch Avenue találkozásánál, helyi idő szerint délután fél kettőkor – írja a BBC.

A gázolás helyi idő szerint 13 óra 30 perckor történt, a hatóságok arra kértek mindenkit, hogy kerüljék el a környéket. A közeli metróállomásokat lezárták.

A felvételek tanúsága szerint fegyveres rendőrök vonultak ki a helyszínre. Egy narancssárga zsákot – amelyben feltehetően egy holttest van – egy mentőautóba raktak be.

Jeremy Cohn, a Global News újságírója úgy írta le a helyszínt, hogy

mindenhol testek hevernek.

Szerinte több embert már halottnak nyilvánítottak. Ezt azonban még nem erősítette meg a rendőrség, ahogy a sérültek pontos számát sem. Hogy terrortámadásról vagy esetleg balesetről van szó, nem tudni.