Idén is tartanak az éjszakai focistáktól a kertvárosiak

Rendhagyó lakossági fórumot tartott Kecskeméti Rita hétfőn a népkerti futópályánál, mivel a rendkívüli szúnyoginvázió miatt egy perc sem telt el úgy, hogy valaki ne csapott volna agyon egy vérszívót. Értelemszerűen ez került előtérbe, de azért volt más is.

Nem csak a városi aktualitások ismeretével, hanem néhány szúnyogcsípéssel is gazdagabbak lettek azok, akik hétfő kora este a népkerti futópályánál részt vettek Kecskeméti Rita fideszes önkormányzati képviselő lakossági fórumán. Ebből adódóan ez volt az egyik kulcsfontosságú téma.  A katasztrófavédelem az egész országban megkezdte a központi szúnyogírást, azonban ezen felül az önkormányzat is végez saját költségből gyérítést, amire szerdán kerül sor – hangzott el.

Szó esett arról is, hogy amennyiben a közgyűlés holnap elfogadja, akkor indulhat a Járható Vásárhely Program. A kezdeményezés által 48 utca 17 kilométer hosszan kaphat új aszfaltot, és 21 utcában 14 kilométernyi új járdát alakíthatnak ki.

Idén is tartanak az éjszakai focistáktól a kertvárosiak 4

Lakossági észrevételként érkezett, hogy a futópálya mellett a strandra menet naponta több száz diák sétál el, azonban nagyon kevés a környéken a kuka, így sok fiatal a földre dobja a hulladékot. A képviselő azt mondta, megvizsgálják a lehetőségeket több szemetes kihelyezésére, azonban az igazi megoldás az lenne, ha az emberek végre megtanulnák, hogy ne szemeteljenek a közterületeken.

A Népkert utca lakói máris tapasztalják, hogy a nyár közeledtével egész nap, sőt, éjszaka is fociznak a fiatalok az ottani futballpályán. A legmelegebb hónapokban még rosszabb lesz a helyzet, mivel pattog a labda, üvöltöznek a játékosok, a lakók majd nem tudnak pihenni, nyitott ablaknál aludni – panaszolták. A környékben élők szerint az okozza a problémát, hogy nincs házirend, így nincs meghatározva, meddig lehet használni a pályát.

Idén is tartanak az éjszakai focistáktól a kertvárosiak 6

Kecskeméti Rita reagált: amikor a korábbi években ezt jelezte a rendőrségnek, mindig javult a helyzet, ezért idén is azt kéri majd a helyi kapitányságtól, hogy ha kell, minden este járőrözzenek arra. Ötletként még felmerült, hogy este 10 órakor kapcsolják le a közvilágítást a pályánál, így nem tudnának ott a vaksötétben focizni.

A fórumon még a helyi közlekedés, azaz felbontás, jelzőlámpa, és a jobbkéz-szabály be nem tartása is téma volt. A politikus elmondta, a tram-train építése miatt valóban sok helyen megváltozott a forgalmi rend, így az átlagosnál még nagyobb óvatossággal kell közlekedni, és el kell felejteni azt, hogy rutinból haladjunk a város útjain.

Idén is tartanak az éjszakai focistáktól a kertvárosiak 2Idén is tartanak az éjszakai focistáktól a kertvárosiak 1Idén is tartanak az éjszakai focistáktól a kertvárosiak 5