Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est

Kicsik és nagyok együtt vették birtokba hétfőn a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadát. Az antik mesejátéktól kezdve, Mátyás király történetén keresztül a Liliomfiig tökéletes produkciót nyújtottak.

–Immár sokadik alkalommal rendeztük meg a Bethlen-estet, amelyen iskolánk tanulói diákszínpadi előadásokkal idézhetik meg a magyar és az európai irodalom nagy klasszikusait

– nyilatkozta lapunknak Simon Ferenc, a Bethlen Gábor Református Gimnázium magyarszakos tanára. Mint mondja a már hagyománynak tekinthető program célja, az ifjak tehetséggondozása és annak bemutatása.

Budincsevich Anna és Torma Bianka 10. A osztályos tanulók ötödikes koruk óta minden évben  bizonyították tehetségüket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán.

– Több mint két hónapig próbáltunk

– mondta el Anna, aki Szigligeti Ede Liliomfi darabjában igyekezett megcsillogtatni tánctudását. Bianka hozzátette, nagyon élvezték a próbákat, ezért bíznak benne, hogy a közönségnek is tetszett az előadás.

A hétfő délutáni eseményen először a Rettentő görög istenek és hősök című antik mesejátékot adták elő. Majd ezt követte a Mátyás királyról szóló történet a 6. A osztály előadásában. A 10. A pedig Szigligeti Ede Liliomfi című darabját vitte színre. A műsor második részében pedig a klasszikus, majd a könnyedebb zenéé volt a főszerep.

Aki lemaradt a hétfői előadásról az se szomorkodjon, hiszen a tanulók képzőművészeti alkotásaiból készült kiállítást megtekintheti a művelődési központ aulájában.

Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 1 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 2 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 3 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 4 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 5 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 6 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 7 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 8 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 9 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 10 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 11 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 12 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 13 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 14 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 15 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 16 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 17 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 18 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 19 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 20 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 21 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 22 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 23 Idén is hatalmas siker volt a Bethlen-est 24