Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 6

Budapesten és a kormányon kívül is van élet, ezért az elkövetkezendő négy évet a választókerületemnek kívánom szentelni – jelentette ki Lázár János péntek délelőtt a Rádió 7 Napraforgó című műsorában.

Hódmezővásárhely-Makó országgyűlési képviselője a rádióműsorban nem csak az ország és a választókerület, hanem a saját jövőjéről is beszélt. A politikus azt mondta: nem csak a munkájában, hanem az egész életében változást tervez.

Kifejtette, már szeptemberben jelezte Orbán Viktornak, hogy a jövőben nem kívánja vezetni a Miniszterelnökséget.

– Büszke vagyok arra, hogy sikerült felépítenem a kormányzat legerősebb csapatát, ahol a legjobb köztisztviselők dolgoznak. Ezt a munkát elvégeztem, ebben a formában be is fejeztem, kereknek és egésznek tekintem – tette hozzá.

Mint elmondta, Orbán jövő hét hétfőre hívatta be magához a következő négy évvel kapcsolatban, azonban úgy véli, „kettőn áll a vásár, ilyenkor a miniszterelnök vázolja az elképzelését, és a vele szemben ülő fél is közli a sajátját”.

Az elmúlt időszakban felértékelődött bennem, hogy Budapesten és a kormányon kívül is van élet. Én a választóimnak tartozom hűséggel, főleg egy ekkora csata után. Velük szeretném megerősíteni az együttműködést, és a két munka nem összeegyeztethető. Most a legfontosabb feladatom a vásárhelyi-makói térségben élők képviselete

– magyarázta Lázár.

Véleménye szerint 43 évesen az embernek érdemes összegezni az addig elvégzett munkáját, és úgy látja, még van mit tanulnia a Vásárhely és Makó környékén élőktől a magyar valóságról.

A még nem ismert utódoknak pedig azt üzente: „Én 112 Kormányinfót tartottam. Hajrá!”