Virágerdő Vásárhelyen 4

Hivatalosan munkanap van, és bár sokan szabadságot vettek ki, de ha úgy alakul, hogy Önnek pont dolgoznia kell, akkor se legyen szomorú: kezdje a napot velünk! Kattintson a tegnapi nap legérdekesebb híreiért!

Valamint azért se legyen szomorú, mert csodaszép, kora nyárias idő lesz ma is- a hőmérő higanyszála a 25 fokot is meghaladhatja a Dél- Alföldön, úgyhogy munka után irány a természet! 🙂 A frontérzékenyeknek is jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis ma frontmentes napra van kilátás!

Tegnap bombaként robbant a hír a helyi és az országos sajtóban is: Lázár János nem kívánja folytatni a munkát a kormányban. Ám természetesen ez korántsem azt jelenti, hogy visszavonul a politikai pályától- hiszen elsöprő fölénnyel választották meg ismét a térség országgyűlési képviselőjének. Hogy miért döntött így a korábban miniszteri pozíciót betöltő politikus, ITT olvashatják el.

Lázár János: a választók okosabbak, mint a politikusok

Írtunk arról is, hogy hamarosan elkészül a strand felújított gyógyászati részlege, ahol a jövőben wellness masszázsokkal is bővíteni szeretnék a szolgáltatások körét.

Vissza hoznák a vizitdíjat? Főszerkesztőnk, Pintér M. Lajos erre kereste a választ a nem régiben szervezett egészségügyi fórumot követően, ahol furcsamód – a 2008-as népszavazással való tiltakozás után tíz évvel – ez ismét szóba került. Ezen kívül arról is beszámoltunk, hogy a Földért énekeltek a Szabadságtéri ovisok, de játszottak és barkácsoltak is a Föld napján.

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 6

Isten éltesse a Konrádokat nevük napján! 🙂 

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban: 

  • I. e. 753 – A hagyomány szerint Róma alapításának napja
  • 1689 – a brassói tűzvész.
  • 1908 – Frederick Albert Cook elsőként éri el az Északi-sarkot (Robert Peary egy évvel később követi, 1909. április 6-án).
  • 1960 – Kihirdetik Brazíliában az alkotmánymódosítást, amely szerint Rio de Janeiro helyett Brazíliaváros (Brasilia) az ország fővárosa.
  • 1975 – Nguyễn Văn Thiệu, a Vietnámi Köztársaság utolsó elnöke elmenekül Saigonból, amikor a várost az északiak támadásától védő utolsó állás is elesik

További szép napot kívánunk! 🙂 

Forrás: wikipédia