A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 20

Környezetvédelmi játékokkal, barkácsolással és vidám énekléssel készültek a Föld napjára az ovi pedagógusai és kis diákja.

A Szabadság téri óvodában azonban nem csak ezen az egy napon hívják fel a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára. A vásárhelyi Klimanócska program két éve indult Bozókiné Szabó Ildikó, az óvoda szakmai vezetőjének irányítása mellett, így egész évben kiemelt figyelmet fordítanak a természet védelmére.

– A gyerekeknek érdekes és játékos formában igyekszünk átadni a környezetvédelemmel kapcsolatos legfontosabb ismereteket

– mondta el lapunknak Bozókiné Szabó Ildikó, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekeket már idejekorán megismertessék a szelektív hulladékgyűjtés, az állatvédelem és a természetjárás fontosságával.

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái
Bozókiné Szabó Ildikó, az óvoda szakmai vezetője

– Az idei év kiemelkedő projektje, annak megtanítása, hogyan éljük hulladékok nélkül az életünket, hisz a globális felmelegedésen kívül a felhalmozott hulladék a mai társadalom legégetőbb problémája

– tette hozzá. Szerinte az a legfontosabb, hogy szülők és pedagógusok együtt próbáljanak meg egy átfogóbb képet kialakítani a gyerekekben a természetvédelemmel kapcsolatban.

Azt is megtudtuk, a kicsik mindig izgalommal készülnek a Föld napi foglalkozásokra. Immár harmadik éve csatlakoztak az “Énekelj a Földért” kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy  énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmód mellett való elköteleződésre.

Az ovisok ennek megfelelően énekeltek, környezetvédelmi játékokat játszottak, barkácsoltak, újrahasznosítható anyagokból játékokat fabrikáltak, ültettek és persze rajzoltak is.

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 40

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 33

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 34

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 18

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 12

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 4

 

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 50

 

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 56

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 52

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 59

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 58

A Földért énekeltek a Szabadság téri óvoda Klímanócskái (fotók) 54