Feljelentette Szabó Bálint Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét 4

Márki-Zay Péter gyáva politikusként és „apámasszony katonájaként” viselkedik a K’Art-ügyben – véli Szabó Bálint. A jogász bűnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt tett feljelentést csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

– Múlt hét csütörtökön 72 órát adtam Márki-Zay Péternek, hogy hozza nyilvánosságra azt a bankszámláját, ami egyértelműen igazolja vagy cáfolja: kapott-e pénzt, és ha igen, akkor mennyit a polgármesteri kampányára Kendi Imrétől, a K’Art-cégcsoport tulajdonosától – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Szabó Bálint. A K’Art-ügy kifizetetlen alvállalkozóinak képviselője ismertette,

a kérés óta 168 óra telt el, ám a politikus ez idő alatt sem reagált a felhívásra.

– Márki-Zay egy hete sunnyog, továbbra is gyáva politikusként és „apámasszony katonájaként” viselkedik, ugyanis az édesapja a Facebookon folyamatosan üzenget nekem – tette hozzá a Likvid Kontroll ügyvezetője, aki szerint megalapozott a gyanú, hogy a K’Art-ügyben ellopott több száz millió forintból Kendi Imrén keresztül valamekkora összeg személyesen a polgármesterhez vándorolt.

Feljelentette Szabó Bálint Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét 1

Szabó Bálint emiatt – bár jogilag – ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, azonban a benyújtott dokumentumokból egyértelműen kiderül, Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét vádolja bűnpártolással, illetve pénzmosással.

A jogász megjegyezte:

a pletykákkal ellentétben egyetlen politikai pártnak sem tagja vagy szimpatizánsa, és soha nem szavazott a jelenlegi kormánypártokra.

Azt is cáfolta, hogy a Fidesz, vagy akár személyesen Lázár János embere lenne, mint mondta, ő és a cége soha egyetlen forint közpénzt sem kapott.

Feljelentette Szabó Bálint Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét 6

– A kisvállalkozók embere vagyok, értük dolgozom, ők fizetnek. Mint ahogy Szegeden a Szeviép-ügyben, úgy a K’-Art-ügyben is a végsőkig elmegyünk azért, hogy a kifizetetlen károsultak hosszú évek után végre megkapják a nekik járó pénzt – jelentette ki Szabó.

Még elmondta, mivel Márki-Zay Péter még mindig nem hívta össze a nemrég felállított, a K’Art-ügy feltárását segítő önkormányzati vizsgálóbizottságot, ezért a jövő heti közgyűlés(ek)en ismét kérni fogja, hogy az ügy kerüljön napirendre.

Feljelentette Szabó Bálint Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét 5

A K’Art-ügyben két személy már a vádlottak padján ül. A legutóbbi tárgyalást a múlt héten tartották volna, a Szegedi Járásbíróság azonban május 30-ra elnapolta azt.

Feljelentette Szabó Bálint Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét 3 Feljelentette Szabó Bálint Márki-Zay Pétert és Kendi Imrét 2