Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 13

Bárki beledobhat néhány forintot abba a perselybe, amit ma helyeztek ki a polgármesteri hivatalban. Az összegyűjtött adományból a kórház működését segítenék – hangzott el szerdán, a Városházán tartott fórumon.

Kórházfórumot tartott Márki-Zay Péter szerda délután a Városháza dísztermében. A polgármester azzal kezdte:

a kijelentésével, ami szerint az életét kockáztatja az, aki bemegy a vásárhelyi kórházba, az oda kerülő betegekért aggódott, és nem az egészségügyi dolgozókat kívánta kritizálni.

Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 6

– Az ő munkájukat nagyra értékelem, a betegek biztonságára, egészségére utaltam – magyarázta a település első embere. Hozzátette, a város a szűkös anyagi lehetőségei és lakossági összefogás által segítene a kórház működésén.

Éppen ezért ma a hivatalban egy perselyt helyeztek ki, amibe mindenki saját belátása szerint adományozhat az egészségügyi intézmény számára. Az összegyűlt pénzből kórházi eszközöket, elsőként vérnyomásmérőt vásárolnának.

Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 11

Emellett egy urnába az egészségügyi ellátással kapcsolatos visszajelzéseket várják, legyen az pozitív vagy negatív észrevétel. Meg lehet nevezni azokat a kórházi dolgozókat is, akik a kötelességükön túlmenően végzik a munkájukat, a legnépszerűbbnek a város – szintén felajánlásokból – „mosolycsekk” gyanánt minden hónapban jutalmat adna.

A fórumon mintegy 40-50 fő jelent meg. Volt, aki háláját fejezte ki a kórháznak, mivel összesen hét alkalommal műtötték ott, és soha semmilyen panasza nem volt az ellátásra, a tisztaságra és a nővérek hozzáállására.

Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 1

Volt azonban, aki megjegyezte, sokat kell várni a sürgősségin. A véleményt többen osztották, azonban néhányan hozzátették: ennek az is az oka, hogy sokan olyan panaszokkal mennek oda, amiket nem ott kellene kezelni.

Volt, aki szerint a TAO-források felét nem a sportra, hanem az egészségügyre kellene fordítani, míg egy résztvevő, 40 éve a belgyógyászaton dolgozó orvos úgy véli, a néhány száz forintos vizitdíj újbóli bevezetésével is jelentősen javulhatnának a körülmények.

A fórumra a kórház vezetőségét is meghívták. Kallai Árpád főigazgató azonban szerda reggeli közleményében azt írta: „A polgármester elmúlt hetekben tett nyilatkozatai – álláspontunk szerint – súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az itt dolgozók becsületét. Emiatt pert is indítottunk. Az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése egyértelművé tették számunkra, hogy a fórum az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány része, folytatása, amelyben nem kívánunk részt venni.” A teljes közleményt ITT olvashatja el.   

Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 14 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 12 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 10 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 9 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 8 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 7 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 4 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 3 Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 2  Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat

Perselypénzzel segítenék a vásárhelyi kórházat 5