Taroltak a vásárhelyi úszók a országos úszóbajnokságon!

Ennek megfelelően Márki-Zay Péter a helyi úszósport kiválóságait díjazta szerda délután  a Városháza Dísztermében.

Köszöntőjében kiemelte, a helyi úszók komoly sikereket értek el a Debrecenben megrendezett 120. országos úszóbajnokságon.

– A neves vásárhelyi sportnak újabb babérokat arattak

– fogalmazott.

Bán Sándor, a HSÚVC edzője röviden összegezte a bajnokság vásárhelyi vonatkozású eredményeit.

– Úgy gondolom ez a bajnokság az egyik legszínvonalasabb volt az utóbbi években. A fiatal úszóknak minden bizonnyal maradandó emlék lesz a versenyen szerezett kiemelkedő teljesítmény

– mondta. Majd hozzátette, Szilágyi Csaba az 50 méteres mellúszás tizenhat éve fennálló országos csúcsát döntötte meg, 100 méteren szintén aranyérmet szerzett. Szabó Tamás a helyi úszó sport egyik ikonja 50 méteren szintén kiemelkedően teljesített, végül 7. lett. A  vajdasági születésű Szőke Zita  a debreceni versenyen 6.  lett egyéniben. Még mix váltóban és a 4X100-as női vegyes váltóban mindkét csapat az 5. helyet szerezte meg.

Taroltak a vásárhelyi úszók a országos bajnokságon!

A sportolók nevében Szilágyi Csaba mondott volna köszönetet, ő egy nemzetközi verseny miatt nem tudott jelen lenni, így az úszó gondolatait  Kenéz László, a HSÚVC elnöke tolmácsolta a jelenlévőknek.

A díjazottak: 

Szilágyi Csaba, Zaka Maya, Dohányos Annamária, Csókay Lenke, Ugrai Panna, Szőke Zita, Szabó Tamás, Süli Ákos, Batta Orsolya, Garamvölgyi Csenge, Bán Sándor.