1

Több mint 110 diák vett részt az immár hagyományos városi történelemversenyen szerdán délelőtt a múzeumban. 

A hatodik osztályos Bereczki Nóra izgatottan várta a verseny kezdetét, hisz több mint egy hónapig készült folyamatosan, mint mondta, szeretne jól szerepelni. Azt is elárulta lapunknak miért rajong történelemért.

– Izgalmas tantárgy, és számomra érdekes, hogy különféle dolgokat tudhatok meg az őseinkről

– tette hozzá a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulója.

A verseny megnyitóján Miklós Anikó kiemelte, immár 12 éve ad otthont az Emlékpont a városi történelemversenynek.

– Azt gondolom, akik most itt ülnek, már mind nyertesek, hisz az eredménytől függetlenül is plusz ismereteket szereznek, jobban látják a történelmi események közötti párhuzamokat, ok okozati összefüggéseket

– hívta fel az esemény fontosságára a figyelmet a Klauzál Gábor Általános Iskola intézményvezetője.

A megmérettetésen az 5-8. évfolyamos tanulók két fordulóban mérhették össze tudásukat. A verseny első részében  az iskola által összeállított feladatlapokon a szaktárgyi tudásukról adhattak számot. A második fordulóban pedig az Emlékpont kiállításához kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk.

Nagy Gyöngyi, a múzeum történésze portálunknak azt is elárulta, igyekeztek olyan kérdésekkel készülni, amelyekre mindenki könnyedén megtalálja a választ.  így a magyar történelem legfontosabb témaköreit érintették.

 

A versenyre most is a város valamennyi általános iskolája delegált tanulókat, több mint 110-en küzdhettek meg a legjobbnak járó címért.

Az eredmény kihirdetésére azonban április 24-ig várni kell. Évfolyamonként az első 6 tanulót díjazzák, akiknek különleges történelem témájú könyvekkel készültek a szervezők.