Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi kerti csodák, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok, Szandi ezoterikus kísértése. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Csoda

Kerti ékek Vásárhelyről.

A Vásárhely24 összeállításából kiderül, miféle érdekességek kaphatóak a helyi piacon.

„Pirospozsgás arcú, kajánul vigyorgó, vagy vállán lábast egyensúlyozó kerti törpe, kerti jószágok (kacsa, őz, wesztikutya, nyúl, csacsi, enyémvagylovacska), kertipadon ülő idős bajor házaspár, bárányos fiú, gombaerdő (de vajon miért csak légyölő?), természetellenesen kékhátú sündisznó, kerti cipő, böszme nagy hattyú és szellemarcú halloween tökök kelletik magukat.”

Érdekes dolgokat lehet kapni a vásárhelyi piacon – Vásárhely24

Kerti törpe, kerti gomba, kerti házaspár, kerti tök, kerti őz és sok egyéb. Pirospozsgás arcú, kajánul vigyorgó, vagy vállán lábast egyensúlyozó kerti törpe, kerti jószágok (kacsa, őz, wesztikutya, nyúl, csacsi, enyémvagylovacska), kertipadon ülő idős bajor házaspár, bárányos fiú, gombaerdő (de vajon miért csak légyölő?), természetellenesen kékhátú sündisznó, kerti cipő, böszme nagy hattyú és szellemarcú halloween tökök kelletik magukat a vásárhelyi piacon.

Abszurd

Az iszlám veszélye.

A Németországban élő, libanoni származású televíziós szerint ha a német civil társadalom nem ébred fel, és nem találja meg a békés megoldást a bevándorlásra, akkor mindannyian vesztesek leszünk – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A történelem során mindig is volt népvándorlás, az a kérdés, ki és hova megy. Azok, akik idejönnek, sajnos, nagyon alulképzettek, és olyan vallási értékeket hordoznak, ami nem kompatibilis egy olyan nyitott társadalommal, ami itt van Európában. Sajnos, azt kell mondanom, hogy az integráció nem fog létrejönni. Már a kérdést is abszurdnak tartom; miért kell emberek millióit integrálni? Mint mindenki másnak, ennek az országnak, ennek a kultúrkörnek is megvannak a saját problémái, amiket meg kell oldania, miért kellene Nyugat-Európának, Németországnak mint valami internátusnak, emberek millióit befogadnia, miért? Nem értem az egészet, hogy egyáltalán miért lenne szükség erre.”

Az iszlám önmagában is veszélyt jelent – állítja a Németországban élő, libanoni származású televíziós

Imad Karim az M1-nek adott interjúban úgy fogalmazott: ha a német civil társadalom nem ébred fel, és nem találja meg a békés megoldást, akkor mindannyian vesztesek leszünk. Imad Karim Németország-szerte ismert televíziós újságíró, rendező, forgatókönyvíró. 1977-ben Libanonból költözött Németországba, ott járt egyetemre. A neves televíziós személyiséget sokan támadják.

Álom

Szandi és az ezoterika.

Az énekesnő nagyon vágyott egy negyedik gyermekre, aki végül nem született meg, de többször is megszólította őt – állítja a Lokál Online.

„Volt egy álmom, amelyben egy kislány nézett rám, és azt mondta: ‘Én vagyok a negyedik gyereketek, aki nem született meg.’ Nagyon életszerű volt az egész, és mély nyomott hagyott bennem. Majd pár hétre rá útközben az autóban épp elbóbiskoltam, amikor ugyanaz a kislány megszólított, és annyit mondott: ‘Emese’. Meglepő és furcsa volt ezt tapasztalnom, de semmilyen rossz érzés nem maradt bennem, pozitív emlékként gondolok rá. Nem vagyok elutasító, sokkal inkább nyitott vagyok az ilyen ezoterikus dolgokra.”

Szandi: Megszólított a meg nem született gyermekem

Szandi mindig is három gyerekről álmodott, amit meg is adott neki az élet, azonban volt egy időszak, amikor elgondolkodtak Csabival egy negyedik jövevényen is. Habár az énekesnő nagyon vágyott rá, végül nem született meg az újabb Bogdán gyerek, aki egy időben többször is megszólította őt.

Fényévek

Eszetlen újgazdagok.

Nemrégiben Floridába költöztek férjével, a Feleségek luxuskivitelben kedvéért gyakran tartózkodik itthon Polgár Tünde, aki a 24.hu-nak beszél gazdagságról és gazdagokról.

„Nem szeretem a gazdag szót, inkább a jómódút használom. Magyarországon a gazdagságtól fényévekre vagyunk. Ez egy kis operettszínpad. Sok újgazdaggal találkoztam életem során, számomra ők az a réteg, aminek pénze van, de esze, kultúrája nincs hozzá.”

Polgár Tünde: A gazdagság nem csak arról szól, hogy tetőtől talpig Gucciban vagyunk

Vigyázz hát a kérdéseidre, figyelek. Azt mindenképpen kerüld, hogy megkérdezed, milyen érzés volt a Feleségek luxuskivitelben első forgatási napja. Hogyan talált rád a produkció? Hámori Barbara producertől Messengeren kaptam üzenetet azzal, hogy itthon vagyok-e. Számomra ő a garancia, hogy többet fog mutatni ez a műsor, mint amit az első évadról hallottam.