Márki-Zay Péter

Kilőttük a konteót, rövid idő alatt rövidre zártuk Márki-Zay meséjét: a matematika mágusa újabb vereséget könyvelhet el. Magyarán szólva: házhoz ment a fülesért, hiszen a vásárhelyiektől is kokit kapott, Lázár János pedig bizalmat!

Az április 8-án csúfosan megbukott Márki-Zay Péter mindent megtesz azért, hogy kimaxolja a fenékre csüccsenést. A polgármesterként gyengén kezdő, választási szakértőként felsülő, önjelölt miniszterelnök-jelöltként a nagypolitika által lepattintott túlmozgásos újonc számháborúba kezdett a térség hatalmas többséggel megválasztott országgyűlési képviselője ellen, és bár nagy volt a mellény, hamar leolvastuk a rejtőzködőt.

Hódmezővásárhely első embere házhoz ment a fülesért. Vasárnap esti kakaskukorékolásos, Bercsényi utcai netes stand up comedyjében leplezetlen önelégültséggel és kárörömmel vélte megtalálni azt az apró mozzanatot, mely az ő politikai sikerére utal a Fidesz által agyonnyert parlamenti választáson. Kiemelte ugyanis, hogy Lázár Jánosnak nem sikerült 13 ezer szavazatot szereznie Hódmezővásárhelyen, ergo elmaradt attól a teljesítménnyel, amivel őt február 25-én pajzsra emelte a nép. Még azt is odaszúrta, hogy

Lázár ugyan „valahonnan leakasztott(sic!) 3 ezer szavazót, akik nem mentek el Hegedűs Zoltánra szavazni […], de tudja, nagyon komoly lemaradása van ebben a városban”.

Ha már „lemaradások”, tegyük ezúttal félre, hogy Márki-Zay Péternek láthatóan komoly hiányosságai vannak azon a téren, hogyan kell vérprofin lemenedzselni egy választási kampányt, felszántva a választókerület településeit és a közösségi médiát, és nem képes megemészteni, hogy a választók bizalmat szavaznak annak, aki nem öncélúan kapadozik a politikai térben, hanem elkötelezett, megbízható, betartja az ígéreteit, építi a rá bízott közösségeket.

Márki-Zay abszurd politikai matekozásában akad néhány könnyen kitapintható bökkenő. Először is húzzuk alá:

Lázár János április 8-án tönkreverte Márki-Zayt Márki-Zay bábját,

a leginkább lotyózásával feltűnő jobbikos Kiss Attilát. Hódmezővásárhelyen is.

Ha ez még nem lenne elég méretes zakó a polgármesternek, máris itt a következő. Korai volt a szerénytelen szurkapiszka, mivel a szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján

Lázár János a hódmezővásárhelyi szavazókörökben éppen és pontosan 13 287 voksot gyűjtött be. Ha már meccs, akkor legyen meccs, ez bizony 211 iksszel több,

mint amit a képzeletbeli koronáját fényesítgető városvezető másfél hónapja összeszedett (13 076 szavazatot kapott a Vuk-buli főszereplője). Ennyit akkor bizalomról, illetve lemaradásról.

Szóval Márki-Zay Péter bölcsebb lett volna, ha hallgatott volna. Nem tette, hát rajtavesztett. Ajánljuk figyelmébe az ősi dakota mondást:

ha marja a gyomrodat a kudarc, dobd fel magad egy jó kakaspörkölttel!

 

(Az ominózus részlet a videón kb. 1:04:15-től kezdődik.)