Jó reggelt, Vásárhely! 14

Mutatjuk a tegnapi nap legjelentősebb történéseit.

Felhős lesz a vasárnap, leginkább a fátyolfelhők szűrhetik meg a napfényt – írja az Időkép. Kis eséllyel zivatar is kialakulhat, ezért mindig legyen kéznél egy esernyő! Feltámad a délkeleti szél. A hajnali 8-12 fokról 24-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Allergiások figyelem! A napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé magas-nagyon magas szintet érhet el. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöld juhar, a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakul.

Most pedig mutatjuk a tegnapi nem legizgalmasabb történéseit…  Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint pénteken este 9 órakor bejelentette, elrendelte a légicsapások megindítását Szíria ellen. Szóltunk róla, hogy egy szegedi fiú megütötte iskolatársát, mert az nem adott neki kávét.   Illetve, hogy a tüskések mellett egy páncélost is mentettek a vásárhelyiek. Amit IDE kattintva olvashatnak el. 

Boldog névnapot kívánunk az Anasztáziáknak!

Ezen a napon történt:

  • 1912 – Az Atlanti-óceánon 2:20 perckor elsüllyed a Titanic luxushajó, mely előző éjjel jéghegynek ütközött, 150 kilométerrel Új-Fundland partjai előtt. 1517 utas veszíti életét.
  • 1955 – Megnyílik az első McDonald’s étterem Des Plaines városában, Illinois államban.
  • 2013 – Kettős bombamerénylet a Boston Marathon futóverseny résztvevői és nézői ellen. 5 ember életét veszítette, 280 személy megsérült.

Kellemes vasárnapot kívánunk minden olvasónknak!