Szórakoztatva jótékonykodtak az ótemplomban

A Giovanni Artisti Vonósnégyes ótemplomi hangversenye és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai kiállítása támogatta ma délután a Hódmezővásárhely Alapfokú Művészeti Oktatásáért Alapítványt. Közreműködtek: Vágó János és Kálmán János (kürt), Zoltán Péter (klarinét) és Ruszkai Judit Tamara (fuvola).

Már nem az első koncertet rendezték ma, szombaton délután a református ótemplomban, ahol ezúttal a Giovani Artisti Vonósnégyes adott hangversenyt a Hódmezővásárhely Alapfokú Művészeti Oktatásért Alapítvány javára a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség támogat

A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból alakult Giovani Artisti Vonósnégyes kamarazenei- és vonósnégyes előadásokkal örvendeztette meg a mintegy 70 zeneszerető érdeklődőt. Farkas Béla első hegedű, Eszter Dávid másod hegedű, Farkasné Komlódi Ágnes brácsa, Suhanyeczné Puskás Barbara gordonka a klasszikus Mozart darabbal, a Kis éji zenével kezdte, hogy Vágó János és Kálmán János (kürt), Zoltán Péter (klarinét) és Ruszkai Judit Tamara (fuvola) közreműködésével megszólaltassa Beethoven, Schubert, Dvořák, és Muszorgszkij ismertebb darabjait.

Szórakoztatva jótékonykodtak az ótemplomban 1

– Az alapítvány – mondta Vágó János, a Péczely iskola igazgatója – nem csak a szociálisan rászoruló diákjaikat, de az iskola hangszerbeszerzéseit, a játékok művészeti pályára való felkészítését és a hazai, illetve a belföldi kapcsolatok és versenyek szervezését is támogatja.

A hangversenyt Fülöp Ildikó, Mucsi Kiss Ildikó, Nádasdi István és Radicsné Nagy Andrea minikiállítása színesítette. További képeink ITT.