Ovisok a rendőrségen 1

Makói ovisok látogatták meg a helyi rendőrkapitányságot. A program során a biztonságos közlekedéssel és a rendőrök különféle eszközeivel ismerkedtek meg a kicsik.

A “Nem vagy egyedül” óvodai és iskolai szociális segítés fejlesztése a Makói járásban pályázat keretein belül több mint 320 ovis látogatta meg a kapitányságot. A Makói ENI és az együttműködő intézmények közül a Makói Óvodák Erdélyi püspök utcai-, Kassai utcai-, Kálvin téri tagintézményeinek kisgyermekeit az udvaron kialakított mini rutinpálya mellett fogadták a helyi rendőrök. Ezt követően próbára tehették tudásukat a pályán, hiszen kismotorokkal a közlekedési szabályokat betartva haladtak végig a képzeletbeli utcán, figyelve a kihelyezett közlekedési táblákat. A rendőrök természetesen eszközeiket is bemutatták. A kicsik közt a legnépszerűbb a járőrautó volt, de érdeklődve figyelték a bilincshasználatról tartott bemutatót is – írja a police.hu.

Ovisok a rendőrségen 5

A bűnmegelőzés keretében a szakemberek az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

– Légy óvatos az idegenekkel, vagy azokkal, akiket nem ismersz eléggé!

– Ne szállj be idegen(ek) autójába!

– Ne menj el vele a lakásába, vagy olyan helyre, ami nem biztonságos!

– Ha valaki követni próbál az utcán, kérj hangosan segítséget egy járókelőtől! A szüleidnek vagy valamelyik pedagógusnak minden esetben szólj a történtekről!

– Érdemes szüleiddel megbeszélni egy titkos jelszót, melyet ki lehet egészíteni valamilyen csak általatok ismert mozdulattal, gesztussal.

– A családból, környezetedből valaki mindig tudja, hogy hol tartózkodsz!

– Interneten ne adj meg magadról személyes adatokat, elérhetőségeket!

– A 112 központi segélyhívó telefonszámról a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem (tűzoltók) is elérhetők. Baleset bejelentésénél a bemutatkozás után röviden el kell mondani, mi és pontosan hol történt, vannak-e sérültek.

A nap végén egyebek mellett egy ujjlenyomatukat tartalmazó emléklappal és fényvisszaverős csíkkal díszített hátizsákkal térhettek haza az ovisok.

Ovisok a rendőrségen 4 Ovisok a rendőrségen 3 Ovisok a rendőrségen 2 Ovisok a rendőrségen