LMP-bunyó II.: Sallai szerint haknizik a hazug Hadházy

Ez nem más, mint a hosszú kések éjszakája! A volt társelnök állítólag elájult a sallertől. A titkár reagált: ha kiosztotta volna azt a bizonyos nyaklevest, az érintett talán még most is pihegne, nem a médiában turnézna.

Úgy tűnik,

a Parlamentbe éppen beslisszant ökopárt április 14-ét választotta, hogy megülje az LMP-s hosszú kések éjszakáját.

Ez egy „csöndes” napocska, Trump rárontott Szíriára pár száz rakétával, hivatalossá vált, hogy a Fidesz több mint 50 százalékos listás szavazataránnyal elhozta az április 8-i választást, a Gulyás Marci és Márki-Zay Péter által okosított hangos kisebbség pedig a budapesti utcákon hisztizik, miután megint egyharmadon innen maradt.

Az LMP pedig – mint délután megírtam – megnyomta az önmegsemmisítő gombot. Robbant a sajtóhír, hogy egy a pártvezetés engedélye nélkül a szocik javára visszalépett jelölt fegyelmi tárgyalásán egymásnak esett Sallai R. Benedek, az országos elnökség titkára és Hadházy Ákos lemondott társelnök, és utóbbi húzta a rövidebbet: elájult, kórházba került.

Az LMP-s bunyó politikai előzménye, hogy Hadházy a teljes ellenzéki összefekvés felé vitte (volna) a szervezetet április 8-a előtt, majd a választás után megvádolta (az önállóságpárti) Sallait (és Schiffer Andrást), hogy zsarolták azokat a jelölteket, akik így vagy úgy, de a visszalépést fontolgatták.

Szél Bernadett még állva maradt társelnök sajtóinformációk szerint máris a „tettes” totális takarodását követeli, de lehet, mégis más a leányzó/a férfiember fekvése.

Sallai ugyanis reagált a Facebookon, és kikéri magának a „hazug Hadházy haknizását”.

Mint írja:

„nem vertem meg Hadházy Ákost. Aki ezt állítja, az hazug. Nem véletlen tudta végig haknizni a médiát sérelmével. Ha kapott volna egyet, nem tudta volna. De nem, nem kapott, ennek köszönhető aktív médiaszereplése a mai napon.”

LMP-bunyó II.: Sallai szerint haknizik a hazug Hadházy 2

Ezt a mémet az Origo ásta elő.

A titkár szerint a baloldallal erősen kokettáló, már-már vörösödő Hadházyt ma első fokon kizárhatták volna az LMP-ből, „ezt megelőzvén a ‘hattyú halála’ színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta.”

Bocsánatot is kér, ha olyan riasztóan közeledett felé, hogy megérte magát ledobni a földre.

„Ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt” – összegez Sallai Róbert Benedek, aki Szél Bernadett reakcióját nézve ennek ellenére könnyen az LMP-s hosszú kések éjszakájának áldozata lehet.

Persze még inkább áldozat lehet maga az anno ígéretesen indult párt, mely viharos sebességgel szalámizza elitjét, bázisát, szavazóit.

Az LMP teljes kimúlásáig felfokozott érdeklődéssel várjuk, előkerül-e némi házimozi az esetről, és ha igen, a Sallai-saller vagy a Hadházy-hátas ér-e több pontot.

Természetesen amennyiben a pankrációról újabb információkat kapunk, nem leszek restek, és megosztjuk önökkel.

Sallai Facebook-bejegyzését ITT olvashatja el.