HFC: Pontos indítás az NB III-ban

Meglett a kötelező, 2 gólos győzelmet aratott a HFC NB III-as felnőtt csapata Vecsésen.

Nagy meleg és egy küzdős vecsési csapat várta a HFC-t szombaton az NB III-as bajnokság újabb fordulójában. A sereghajtó hazaiak a legutóbbi játéknapon meglepetésre verték a Pécs gárdáját, ezzel pedig igyekeztek életben tartani bennmaradási esélyeiket. Persze a Paks II-t legyőző HFC is pontszerzési tervekkel vágott neki a szombat délutáni találkozónak – írja a hfc1912.hu.

Az első félidőben javarészt kontrákat követően próbálkozott a Vásárhely. Egy alkalommal Varga Bence vállalkozott lövésre, amit Komora csak üggyel-bajjal tudott védeni. Eközben a Vecsés is igyekezett támadni, de a próbálkozások nem jelentettek komoly veszélyt. Néhány szabadrúgást elvégezhettek a hazaiak, ám ezeket követően sem volt igazán meleg a pite a HFC számára.

A legjobbkor, a játékrész hajrájában pedig a vezetést is sikerült megszerezni. Szabó Márk lépett ki két védő között, remek labdát kapott, kapura tört és a kivetődő Komora alatt-mellett a kapuba küldte a labdát, vásárhelyi előnynél jöhetett a szusszanás, ami a meleg miatt ráfért a csapatokra.

A fordulás után sem vett vissza a HFC, Szűcs mester kifejezetten kérte az övéit, hogy maradjon a harcosság, hiszen meg kell lőni a második gólt is.

A csereként beállt Szabó Dávid előtt komoly helyzet alakult ki, egyedül törhetett kapura, azonban Komora jól zárta a szöget, a lövés mellé ment. Ezt követően Huszár szöglet utáni fejesénél szintén észnél kellett lennie a vecsési hálóőrnek, a léc alól szedte ki a labdát.

Ezt követően viszont már Komora is tehetetlen volt, sakk-mattot kapott: Szabó Márk ment el a baloldalon, középre passzolt Füredi Szabolcshoz, aki egy lövőcselt követően Bartyik Norberthez továbbított, aki a háló bombázta a játékszert.

Ezt követően Koncz Adrián előtt is volt még helyzet, azonban a védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak. Később pedig egy beadásnál volt forró a helyzet a hazai tizenhatoson belül, nem túlzás azt állítani, hogy az utolsó védő bevetődésének köszönhetően maradt el a harmadik HFC-s gól.

A HFC NB III-as felnőtt csapata ezzel szezonbeli első győzelmét szerezte meg. A három pont birtokában pedig a tabella 12. helyén áll a gárda.

Az elkövetkezendő napok azonban zsúfoltnak ígérkeznek. Szerdán az FC Dabas elleni meccsüket pótolják Varga Bencéék, majd vasárnap az élmezőnybe tartozó PMFC érkezik a vásárhelyi stadionba.

NB III Közép csoport, 23. forduló

Vecsési FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-2 (0-1)

HFC: Filipánics, Füredi, Tóth, Huszár, Koncz (Szekér), Szántó, Szabó M., Bartyik N., Prasler, Rácz (Szabó D.), Varga (Kökény)
Vezetőedző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Szabó M., Bartyik N.

Szűcs Róbert: „A srácoknak a nagy melegben nem csak az ellenféllel, hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük. Igyekeztünk sokat támadni, az ellenfél is próbálkozott, de a védelmünk jól zárt, így nem alakult ki előttük komoly helyzet. 8-10 támadást sikerült végig vinnünk, ebből kettőt góllal fejeztünk be. Voltak 100%-os ziccereink, de a vecsésiek kapusa is jól védett, több bravúrt is bemutatott. Így viszont végig izgalmas volt a meccs, azt gondolom így kell idegenben bajnokit abszolválni. A srácokat a szívük vitte ebben a nagy melegben.”

A HFC II-es csapata hazai pályán játszott, megyei I. osztályú bajnokit. A listavezető Csongrád volt az ellenfél. Komoly küzdelmet hozott ez a találkozó is, végül Bürgés Balázs góljával a HFC nyerni tudott, ezzel továbbra is veretlen. Erről bővebb összefoglalót később olvashatnak.

Forrás: hfc1912.hu

Fotó: Archív