Balhé az LMP-ben: Sallai Róbert Benedek nekiment Hadházy Ákosnak

Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos ölre mentek, rendőrt és mentőt kellett hívni. A szemünk előtt semmisíti meg magát az LMP.

Az úgy kezdődött, hogy visszaütött…

Alighanem ezzel a klasszikus vallomással jellemezhetjük a legjobban azt, ami a választáson totális vereséget szenvedő, a Parlamentbe éppen becsusszanó LMP-n berkein belül történik éppen. Szél-kormányról álmodtak, zakó lett a vége, azóta nem múlik el nap, hogy a werbermentesített zöldpárt valamelyik politikusa vagy expolitikusa ne vádolná meg árulással, hazudozással a társait. Most pedig nemes egyszerűséggel megnyomták az önmegsemmisítő gombot.

Olcsó és elcsépelt a poén, de attól még helytálló: nem lehetett más a politika.

A bűzölgő ökosztori szombaton érte el mélypontját (bár jó, ha tudjuk: mindig van lejjebb): sajtóhírek szerint egy, a szocik javára pártengedély nélkül visszalépett jelölt fegyelmi tárgyalásán Sallai R. Benedek, az országos elnökség titkára és Hadházy Ákos lemondott társelnök székborogatással kevert bunyóval tettek pontot az eddig szőnyeg alá söpört csúf személyes-politikai konfliktus végére.

A HVG Online több helyről megerősített információi szerint Hadházy húzta a rövidebbet, a Sallai-saller nyomán agyrázkódást is szenvedett, és a szomorú esethez mentőt és rendőrt is kellett hívni.

Figyelem, még mindig NEM Ukrajnában vagyunk, hanem – elviekben – Magyarországon.

Az européer demokrácia zöld bajnokai tönkre verik egymást, ököllel rendezik le a vitás ügyeiket, a falfestő-rendzavaró Gulyás Marci vezetésével a többiek meg Budapest utcáin készülnek hőzöngeni és randalírozni, miután képtelenek elviselni a vereséget.

(Ja, a Fidesz történelmi rekordot felállítva, több mint 2,7 millió szavazattal győzött…)

Ugye, kedves Index, nem is olyan hülye a magyar nép, hogy nem engedte a hatalom közelébe ezeket?