Felmondott a Városháza kilenc munkatársa

Erről tegnap este egy Facebook bejegyzésben elmélkedett, ahol még azt is leszögezte: szerinte a vásárhelyiek Lázár János ellen szavaztak, valamint sérelmezte, hogy Hegedűs Zoltán arra kérte: magázódjanak. 

Márki- Zay Péter egy korábbi posztjában előbb hosszan matekozott a választási eredmények kapcsán, majd úgy értékelt: szerinte ugyan elmaradt az ellenzéki győzelem, de a taktikai szavazás működött, hiszen senki sem közelítette még meg ennyire Lázár Jánost a körzetében, mint Kiss Attila, a Jobbik jelöltje. (Azt a tényt azonban már nem emelte ki a polgármester, hogy ha Rója István szavazatai is hozzáadódtak volna Kiss Attiláéhoz, akkor sem nyert volna Lázár Jánossal szemben- aki gyakorlatilag az összes településen első helyen végzett – a szerk.)

Majd a posztban egy huszárvágással áttért a hétfői napra, amikor is Hegedűs Zoltán egy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte nála:

Hegedűs Zoltán bejött hétfőn, kérte, hogy mostantól magázódjunk, valamint rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte. 15 napos határidővel számolva ez az április 27-i rendes közgyűlés előtt lesz 3 nappal – MI OLYAN SÜRGŐS, hogy nem várhatott 3 napot?!

Ha feloszlatják a közgyűlést, az új önkormányzati időközi választást jelent. Ez az ELBIZAKODOTTSÁG azonban akár visszafelé is elsülhet: hiszen bár mindannyiunknak elege van a választásokból, a fásultság ellenére is újra reményt adhatunk Vásárhelynek!

A tegeződés kapcsán Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője pedig az alábbi gondolatokat tette közzé – szintén hivatalos facebook oldalán, néhány perccel ezelőtt:

Mindenkinek joga van megválogatni kivel tegeződik. Én a barátaimmal és a jó ismerőseimmel. Márki-Zay Péter cselekedetei, megnyilvánulásai alapján egyik csoportba sem sorolható. Hosszabb ideje egyoldalúlag tegezett, ezt tettem szóvá minap, amelyet ő láthatólag sérelmezett.

A Vásárhely24 pedig arról ír: első információik szerint szó sincs a közgyűlés feloszlatásáról.

Forrás: Márki- Zay Péter facebook oldala, Hegedűs Zoltán hivatalos facebook oldala