Nyár közepéig még biztosan pótlóbuszok járnak a vasúti vonalak mentén

Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, mert Algyő–Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között pályaépítést végeznek. A munkák ideje alatt ugyancsak pótlóbuszok közlekednek Szentes és Hódmezővásárhely között.

Szentesről Szeged, valamint  Szegedről Szentes felé a pótlóbuszok csatlakozását a 47-es főúton Kopáncsnál, a Kishomoki vegyesbolt autóbusz megállóhelyen biztosítja a MÁV-START. A vágányzár ideje alatt Szeged-Rókustól Hódmezővásárhelyi Népkertig, továbbá Hódmezővásárhelyen a 130-as vasútvonalat keresztező Béketelepi, Sándorfalvi úti, illetve az Ady Endre úti, a Nagy András János utcai, valamint az 54129 jelű úton lévő útátjárók biztosítóberendezéseit kikapcsolják. A vonatközlekedés esetén a forgalmat jelzőőr irányítja. Az érintett vasúti átjárókban KRESZ-jelzések figyelmeztetnek erre.

A tram-train vonal kiépítéséhez kapcsolódó munkálatok április 4-től várhatóan 2019. április 25-ig tartanak. Az első fázis április 4-től június 15-ig, a nyári menetrendig tart, a második június 16-tól július 31-ig, mindkettő érinti majd a Szentes–Hódmezővásárhely, illetve a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vonalon utazókat is. A harmadik munkafázis augusztus 1-től december 8-ig, a negyedik pedig december 9-től 2019. április 25-ig tart, ez utóbbi kettőnél csak a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vonatközlekedést fogja érinteni a vágányzár.

Forrás:

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Kiemelt kép: iho.hu/Miksi Gábor – illusztráció