kubikok 8

A kora nyárias idő ugyan búcsúzik egy időre, de a tavasz nem hagy el bennünket, marad a kellemes időjárás. Lássuk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

A Dél- Alföldön zápor, zivatar előfordulhat a mai napon az előrejelzések szerint, és a frontérzékenyeknek sincs jó hírünk: kettősfronti hatás érvényesül. Fejfájás, migrén, álmosság, bágyadtság egyaránt előfordulhat. A szakemberek azt javasolják a szívbetegek és az idősek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Szabó Bálint 72 órát adott Márki- Zay Péternek, hogy hozza nyilvánosságra bankszámla kivonatát. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője arra kíváncsi, hogy a polgármester kapott-e anyagi támogatást attól a Kendi Imrétől, akinek a cége a gyanú szerint 60 vállalkozást károsított meg.

Szabó Bálint: Márki-Zay személyesen érintett a K’Art ügyben! 2

Írtunk továbbá arról is, hogy május 7-én alakul meg az új Országgyűlés, kiállítás nyílik Zoltai Attila alkotásaiból, és kaptunk egy újabb olvasói levelet, Somogyi János, Budapesten élő ügyvédtől, aki szerint Gulyás Márton mellett Márki- Zay Péter is kiválóan tudná szolgálni Soros Györgyöt.

Kiállítás nyílik Zoltai Attila alkotásaiból Vásárhelyen 6

Boldog névnapot kívánunk az Idáknak és a Béláknak!

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 1517 – Egyiptom az Oszmán Birodalom részévé válik.
  • 1543 – A kaposi csata: a szekszárdi törökök a Kapos mellett szétverik a végvári katonák egy csapatát.
  • 1941 – A Szovjetunió megnemtámadási egyezményt köt a Japán Birodalommal.
  • 1943 – A berlini rádió bejelenti a katyńi tömegsírok felfedezését, a szovjet NKVD által legyilkolt lengyel hadifogoly katonatisztek holttesteivel.
  • 1944 – Az amerikai légierő bombázó kötelékei délnyugati irányból érkezve légi csapásokat mérnek Magyarország több pontjára, így a tököli repülőtérre és repülőgépgyárra, a bánhidai villamos erőműre, valamint a győri repülőtérre és a Magyar Vagon- és Gépgyárra. A győri bombázás 532 halálos és 1132 sebesült áldozatot követelt, leégett 134 lakóépület és 128 ipari épület.
  • 2008 – A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendeli a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) négy munkatársának előzetes letartóztatását, másik kettőnek pedig a házi őrizetét.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk! 🙂