Hamarosan befejeződik az Észak utcai óvoda felújítása

Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz frakcióvezetője és Fekete Ferenc települési képviselő ma ellátogattak a beruházás helyszínére. A látogatásról videó is készült, tekintse meg Ön is, hogy haladnak a munkálatok!

A Területi Operatív Programnak köszönhetően összesen több mint félmilliárd forintból 11 óvoda újul meg Vásárhelyen, a Pálffy, a Tornyai és az Észak utcaiban is zajlanak a munkálatok, és hamarosan be is fejeződnek. Szeptemberre mindegyik elkészül, és az egyházi fenntartásúakat is fejlesztik majd.

A felújított Szabadságtéri óvodát már február végén birtokba vehették a gyerekek- 2017 óta ez volt az ötödik intézmény, melyet megújult állapotban adhatták át a számukra.

Az a célunk, hogy minden gyereknek minél jobb és méltó körülményeket teremtsünk, ne legyen különbség az ellátás minőségében a peremkerületekben lévő és a belvárosi óvodák között

– emelte ki korábban Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, aki ma délután Hegedűs Zoltánnal, a Fidesz frakcióvezetőjével, korábbi alpolgármesterrel ellátogatott a beruházás helyszínére, melyről egy videót is közöltek. Íme:

Az Észak utcán a projekt keretében szigetelik az épületet a talajvíz ellen, felújításra kerül a belső elektromos- és érintésvédelmi rendszer, a vízvezeték-hálózatok és -szerelvények, valamint az energetikai korszerűsítésre és új bútorok, játékok beszerzésére is sor kerül. 

Videó forrás: Hegedűs Zoltán facebook oldala