Az új kormány ismét napirendre veszi az alkotmánymódosítást

Azt az alkotmánymódosítási javaslatot, ami az idegen népesség Magyarországra való betelepítéséről szólt volna már 2016-ban, de a Jobbik nem szavazta meg- erről Rogán Antal beszélt az Origónak, ahol azt is megerősítette: új kormányzásra készülnek, amelynek irányait április 8-án kijelölték a magyar emberek. Rögzítette, a népesedési problémákra a születések számának a növelése a megoldás és nem a bevándorlás.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint az összes parlamentbe jutott ellenzéki párt összességében kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz-KDNP, és amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől.

A politikus úgy értékelt:

Történelmi eredmény háromszor egymás után kétharmaddal megnyerni egy országgyűlési választást. A mostani választás egy nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak

Hozzátette: a vasárnapi választáson a magyar emberek “meggyőző többséggel” hoztak döntést és kijelölték a számukra fontos kérdéseket: a migráció megállítását és a nemzeti szuverenitás megvédését.

Rogán Antal elmondta, nem folytatásra, új kormányzásra készülnek. Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KDNP politikai közössége mindenkinek a munkájára számít, de nem ugyan olyan feladatkörben és nem ugyanazon a poszton.

Az új kormány ismét napirendre veszi az alkotmánymódosítást 1

Arra a kérdésre, meg lehet állítani az uniós betelepítési terveket a júniusi uniós csúcson, a miniszter azt mondta, óriási lesz a nyomás, hogy a magyar kormány fogadja el júniusban az új európai bevándorlási jogszabályt.
Elfogadhatatlannak nevezte az új brüsszeli menekültpolitikát, mert az szerinte rosszabb a réginél is. Kifejtette: az új európai menekültpolitika lényege, hogy egy állandó mechanizmus keretein belül folyamatosan hoznák be és osztanák szét a bevándorlókat. “Mi ebből nem kérünk” – hangoztatta. Rogán Antal szerint április 8-án a magyar emberek megadták a felhatalmazást ahhoz, hogy a kormány minden eszközzel éljen a nemzeti szuverenitás megvédése érdekében.

Jelezte, az Országgyűlés ismét napirendre fogja venni azt a 2016-os alkotmánymódosítást, amit a Jobbik elutasított. (Az Orbán Viktor által benyújtott hetedik alkotmánymódosítás az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltását kezdeményezte.)

A miniszter kitért arra is, a Stop Soros törvényt “le kell porolni”, újra elő kell venni, és az új körülményeket is szem előtt kell tartani.
Szólt arról is, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is csatlakozik “az ENSZ és Brüsszel kórusához” és jó dolognak próbálja beállítani a migrációt. Hozzátette: az IMF, az ENSZ és a brüsszeli dokumentumokat olvasva lassan úgy tűnik, a migráció egy csodaszer, de ez nem igaz, a migráció nem a gondok megoldása, hanem újabb bajok okozója. Úgy folytatta, a migráció veszélyezteti az európai kultúrát, az európai emberek biztonságát, és nem megoldja a problémákat, hanem újakat generál.

A népesedési problémákat a családok támogatásával kell kezelni. A népesedési problémákra a születések számának a növelése a megoldás és nem a bevándorlás – közölte.

Forrás: MTI

Fotó: pestisracok.hu