kubikok 9

Végre beköszöntött a tavasz, így egyre szebb a vásárhelyi Téglagyári tanösvény környéke. Fotókon mutatjuk, hogyan ébredezik a természet a kubikoknál.

A kellemes idő immár lehetővé teszi, hogy egy-egy fárasztó nap után, vagy hétvégén kimenjünk a tanösvényhez egy kicsit feltöltődni, kikapcsolódni. Minden adott ehhez: a zöldbe borult táj, a madárcsicsergés és a víz nyugtató hatása pillanatok alatt kizökkenthet a mindennapok szürkeségéből.

A kilátó tetejére felsétálva pedig az egész természeti kincs elénk tárul, ameddig csak a szem ellát.

kubikok 1

A Téglagyári tanösvény közvetlenül a város határában, a Rárósi út mellett található. Nevét onnan kapta, hogy a 19–20. században a helyén téglagyár működött. A mintegy 20 hektár kiterjedésű természetes élőhelyet a látogatók 1,5 -2 óra alatt járhatják be.

kubikok 8

A Szent István Általános Iskola gondozásába vette a területet 2002-ben, és azóta folyamatos pályázatokkal fejleszti, népszerűsíti azt. A környék 2014-ben 35 millió forintból, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával újult meg. A területen három szabadtéri kemencét, egy pihenőt építettek, valamint szép kilátókat emeltek.

kubikok 5 kubikok 7 kubikok 6 kubikok 4 kubikok 3 kubikok 2 kubikok