Kiállítás nyílik Zoltai Attila alkotásaiból Vásárhelyen

Fények Játéka címmel nyílik kiállítás szombaton az Alföldi Galériában, ahol a nagyközönség számára eddig be nem mutatott képeket is közszemlére bocsátanak.

– Régi álmom volt, hogy legyen Vásárhelyen egy nagyszabású kiállításom

 – mondta Zoltai Attila festőművész az esemény sajtóbejárásán. Hozzátette, azért nem siettette a lehetőséget, mert úgy gondolta megvárja, amíg kiérlelődik egy olyan anyag, amelyet érdemes egyben is bemutatni.

Az Alföldi Galéria 5 termében, 75 képet és 23 kisplasztikát állítanak ki. Mint azt megtudtuk a festőművésztől, a képeken attól függetlenül, hogy színesek vagy monokrómak látható valamiféle tükröződés, fényjáték – erre utal a tárlat címe is.

Sőt, a natúr anyagok, réz és fa felhasználásával épített kisplasztikák fanyar iróniával átitatott mondanivalót hordoznak

– tette hozzá.

Ha úgy tetszik interaktívak, hisz érdekes játékot adnak árnyékaik, és egy-kettő kivételével megszólaltathatóak. Különféle hangokat, dallamokat játszanak le, ha a kíváncsiskodó a megfelelő helyen érinti meg őket.

A Fények Játéka című tárlatból szombaton 16 órakor nyílik kiállítás az Alföldi Galériában, melyet Földi Péter Kossuth-díjas festőművész nyit meg. Száraz-Nagy Tamás pedig dzsezzes hangulatot teremt zongorajátékával.

íme egy kis ízelítő a képekből: