Szabó Bálint: Márki-Zay személyesen érintett a K’Art ügyben! 2

Amennyiben a polgármester a meghatározott időn belül nem hozza nyilvánosságra a bankszámlakivonatát, akkor feljelentés indul ellene – jelentette ki Szabó Bálint jogász csütörtökön a K’Art-ügy kapcsán. Hozzátette, ha Márki-Zay nem tesz eleget a kérésnek, akkor a jövő héten az összes nyilvános megjelenésére ellátogat a kifizetetlen károsultakkal.

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen emlékeztetett: az ügy Hódmezővásárhely legnagyobb gazdasági és közéleti bűnügye, ami során 60 vállalkozást megközelítőleg 800 millió forinttal károsítottak meg.

A K’Art-ügy Vásárhely Szeviép-ügye, egyben Márki-Zay Péter korrupciós és pártfinanszírozási ügye is – jelentette ki a K’Art-károsultak képviselője. Hozzátette,

35 napja várják a politikustól, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre: mikor, hány alkalommal és összesen mennyi pénzt kapott Kendi Imrétől, a K’Art-cégcsoport vezetőjétől a polgármesteri kampányára.

Szabó Bálint megjegyezte: Márki-Zay ugyan nem válaszol a feltett kérdésekre, de nem is tagadja a tiltott pártfinanszírozás tényét.

– Ezúton felszólítom a településvezetőt, hogy 72 órán belül hozza nyilvánosságra a bankszámlakivonatát, fizesse vissza a hozzá került, ellopott pénzeket az alvállalkozóknak, illetve kérjen bocsánatot mindazoktól, akiknek korrupciómentes politikusként tüntette fel magát – sorolta a követeléseket Szabó Bálint. Úgy véli a polgármesternek már össze kellett volna hívnia a nemrég felállított önkormányzati vizsgálóbizottságot, hogy tartsa meg első ülését.

Szabó Bálint: én a károsultak embere vagyok, Márki-Zay pedig Botkáé!

Hozzátette, amennyiben Márki-Zay a három nap alatt nem tisztázza a helyzetet, akkor

büntetőfeljelentést tesz ellene a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, illetve a polgármester összes jövő heti nyilvános megjelenésére ellátogat a kifizetetlen alvállalkozókkal.

A jogász leszögezte: a Szeviép-ügyhöz hasonlóan itt is a végsőkig elmennek, hogy a károsultak végre megkapják az elvégzett munkájukért járó pénzt. Még elmondta, büntetőjogi felelőssége tudatában minden kijelentéséért vállalja a felelősséget.

A sajtótájékoztatót a Szegedi Járásbíróság előtt tartották, ugyanis mára hirdették meg a következő tárgyalást az ügyben. A bíróság azonban reggel elnapolta azt, így legközelebb május 30-án folytatódik a per.

Fotók: Archív