A Bercsényi utca elesett

A Bajcsy-Zsilinszky és az Ady Endre utcák is egyirányúak lesznek – jelentette be Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője szerdán.

Mint arról beszámoltunk, felbolydult a vásárhelyi közlekedés a tram-train nyomvonalának építése miatt Hódmezővásárhelyen. Ezzel kapcsolatban Mucsi László ismertette az aktualitásokat a Városházán tartott szerdai sajtótájékoztatón.

– Az Andrássy út forgalmát egyirányúsították a Kálvin tér és az Emlékpont között, csakúgy, mint a Kaszap utcát az Oldalkosár és a Tóalj utcai körforgalom között. A korlátozások miatt a Petőfi utcáról csak jobbra lehet kanyarodni, balra nem – mondta az irodavezető, hozzátéve, elsőként a Kálvin tér és Bercsényi utca sarkán kezdődtek meg a munkálatok, amik – több ütemben – a nyár elejéig tartanak majd.

Újabb útlezárásokat hoz a tram-train építése

A jövő héttől a Bajcsy-Zsilinszky utca is egyirányú lesz a Nagyállomás irányából a Kálvin tér irányába, valamint az Ady Endre is, ahol a Hősök teréről lehet majd behajtani a Kisállomás felé.

Mucsi László arról is beszámolt, hogy önkormányzati beruházásként az év elején megkezdődött a Bodzási út szélesítése. Ez azért szükséges, mert az északi elkerülő miatt itt várhatóan megnövekszik majd a forgalom. Jelenleg az elkerülő körforgalma és a Zrínyi utca vége közötti szakaszt lezárták, amit a kivitelező május 6-án tervez feloldani, de a lehetőségek szerint hétvégente megnyitják azt a környékben élők részére. A munkálatok zajlanak, azokkal május végéig kell elkészülni.