Soros leváltja a teljes magyar ellenzéket 2

Az újat pedig szintén ő maga nevezi ki – írja az Origo. A lap arról is beszámol, az amerikai üzletember képtelen elfogadni a választás eredményét, Gulyás Mártont jelölte ki az új ellenzék megszervezőjének. Azt a Gulyás Mártont, aki Márki- Zay Péter vásárhelyi polgármesterrel közösen dolgozott a megbukott taktikai szavazáson.

Az Origo cikkében arról ír, A Fidesz vasárnapi, kétharmadot érő óriási győzelme után Soros György kiborult. Számára az mindenképpen bebizonyosodott, hogy az ellenzék alkalmatlan a kormány minimális megszorítására is. Ezért példátlan gyorsasággal egyenként kezdi leváltani a teljes magyar ellenzéket:

elzavarta az LMP, a Soros-tervet készséggel végrehajtó társelnökét, Hadházy Ákost, aki azért harcolt, hogy egyetlen egy sorosista jelölt álljon szemben minden választókörben a kormány jelöltjével szemben. Feladatát nem tudta megoldani, mennie kell. Ugyanígy az ügyetlenkedő teljes MSZP-vezérkart is elzavarta. Azt az MSZP-t, amely készséggel hozott egy idegen pártból egy sorosista miniszterelnök-jelöltet, Karácsony Gergelyt. Nem maradhatott Vona Gábor sem, aki balra állította radikális pártját, és aki a Soros-egyetem mellett is kiállt.

Soros tehát leváltja a teljes magyar ellenzéket, és újat jelöl ki. 

Soros leváltja a teljes magyar ellenzéket 1

Ennek jeleit láthatjuk vasárnap óta, mégpedig meglepő intenzitással. Nézzük a sort:

  • A semmiből jelentette ki Vona Gábor, hogy nem veszi át a parlamenti mandátumát, így nem lesz képviselő a következő négy évben.
  • Hadházy Ákos is jelezte, hogy lemond a pártvezetésről.
  • A választási zakót követően lemondott az MSZP teljes elnöksége. Ráadásul Gőgös Zoltán, korábbi szocialista képviselő Vonához hasonlóan visszaadta mandátumát, mindenki legnagyobb meglepetésére.
  • Az Együtt sem úszta meg a lemondási hullámot, a párt vezetői itt is lemondtak.
  • Bár korábban a Momentum vezérkara kilátásba helyezte, ha nem jutnak be a parlamentbe, lemondanak, azonban erre egyelőre semmilyen jel sem utal. Sőt, Fekete-Győr András elnök a választás esetéjén őrjöngve hergelte a párt eredményváróján megjelenteket. A lendületes “demokrata” azt mondta, hogy a Fidesznek nem tud gratulálni a győzelemhez. Mint közismert, ő jó viszonyban van az új ellenzéki főnökkel, Soros kinevezettjével, Gulyás Mártonnal.

Nyilvánvaló: új ellenzékre van szüksége. Olyan ellenzékre, amelyik feltétel nélkül engedelmeskedik neki, aki a migránsbetelepítéstől a kvóták elfogadásán át a kerítésbontásig mindenben azt teszi, amit Sorosék mondanak neki. Az új ellenzék megszervezésének feladatát leghűségesebb embere és kitartottja, Gulyás Márton kapta.

Soros leváltja a teljes magyar ellenzéket

Az a Gulyás Márton, aki most fröcsögve “forradalmat” hirdet a Kossuth térre, akinek az eddigi közéleti tevékenysége főként műemlék épületek rongálásából, anarchista tüntetések és egy bukott taktikai szavazás megszervezéséből állt. Ez utóbbiban egyébként nagy segítségére volt Vásárhely polgármestere, Márki- Zay Péter is. 

Forrás: origo. hu

Fotók: Szabó Gábor/origo, MTI, Pesti Srácok