Így halad a forgalom az északi elkerülőn (videó)

Ugyan a kellemes hőmérséklet, marad, de készítsék az esernyőket, záporokra, zivatarokra lehet számítani! Ha pedig lemaradtak volna a tegnapi, legfontosabb hírekről, kattintsanak!

Az előrejelzések szerint a 20- 25 fokos maximumok mellett esőre is számíthatunk itt a Dél- Alföldön, amit helyenként erős északkeleti szél is kísérni fog. Jó hír viszont az arra érzékenyeknek, hogy frontokra nem kell számítani.

Orbán: az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Tegnap megmutattuk, Orbán Viktor új struktúra mentén készül megszervezni a kormányt, majd ezzel párhuzamosan beszámoltunk Márki- Zay Péter csődbe fulladt taktikai szavazásáról, és arról, amivel még tovább sikerült rontania a renoméján: hogy ezt a helyzetet utólag sem ismerte fel , pedig azt még a Kétfarkúak viccpártja is látja. 

 

 

Tűz a Szántó Kovács János utcában 8

 

Közben tűz ütött ki a Szántó Kovács János utcán. 

 

 

 

Ma a Leók ünnepelnek, boldog névnapot nekik! 🙂 

Ugyanekkor történt, de jóval korábban:

  • 1241 – A muhi csata első napja.
  • 1713 – Az utrechti béke, amelyet XIV. Lajos francia király Angliával, Hollandiával, Savoyával, Portugáliával és Poroszországgal kötött (a spanyol örökösödési háborúlezárása).
  • 1848 – Pozsonyban V. Ferdinánd király szentesíti a március 21-i törvénycikkeket, feloszlatja az utolsó rendi országgyűlést. Az áprilisi törvények kimondják a Magyar Királyságfüggetlenségét, az évenkénti országgyűlést Pesten, a felelős “ministerium” és nemzetőrség felállítását, a jobbágyrendszer megszüntetését, az egyesítést (“uniót”) Erdéllyel, de elismerik a Pragmatica sanctio érvényességét.
  • 1896 – Hajós Alfréd versenyúszó megszerzi az első magyar olimpiai aranyérmet.
  • 1905 – József Attila születésnapja, a költészet napja Magyarországon.
  • 1939 – Magyarország kilép a Népszövetségből.
  • 1941 – Magyarország megtámadja a már felbomlott Jugoszláviát, a Magyar Honvédség megkezdi a bevonulást a Délvidékre.
  • 2008 – Igen nagy létszámban lezajlik a Broadway jegyirodás tüntetés a budapesti Hollán Ernő utcában. A két tüntető tömeget a rendőrség egymástól távol tartja, az eseményen megjelenik számos politikus, köztük Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és Gerhard Schröder egykori német kancellár is.
  • 2010 – Lezajlik a 2010-es magyarországi országgyűlési választások első fordulója.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk!