Kilenc dolgozó mondott fel a Városházán

Ők már a héten távoznak a polgármesteri hivatalból – tájékoztatott Márki-Zay Péter polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján.

A városi aktualitásokról tartott sajtótájékoztatót szerdán a vásárhelyi polgármester, aki elsőként ismertette, a jövő héten két fórumot tartanak a településen. Az egyik április 18-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Városháza dísztermében, ahol bárki véleményt nyilváníthat a kórházi ellátással, egészségüggyel és betegjogi képviselettel kapcsolatban.

A másik április 19-én, csütörtökön a minden évben megrendezett gazdasági szenátusi ülés lesz, amelyre a város vállalkozóit, munkaadóit hívják meg, hogy meghallgassák őket és egyeztessenek velük a helyi gazdaság fejlesztéséről. A találkozó zártkörű.

Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatón még elmondta,

a polgármesteri hivatalban a napokban kilenc munkavállaló mondott fel.

A politikus szerint ennek hátterében a vasárnapi választás eredménye áll.

A Promenád azon kérdésére, hogy milyen posztok üresedtek meg, a jegyzői hatáskörben dolgozó Ambrus Norbert, a Jogi Iroda vezetője azt válaszolta: mivel a köztisztviselők nem közszereplők, így nem kapott arra felhatalmazást, hogy bármilyen tájékoztatást adjon a nyilvánosság részére.

Ezen kívül szó esett még a tram-train miatti útfelbontásokról is, azokról részletesen ITT számolunk be.