Megszűnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió

Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót – írja az Index.

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu – olvasható az Indexen.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. Információk szerint 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

A Lánchíd Rádió Kft ezzel párhuzamosan közölte, hogy

éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó HírTV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám információnk szerint ott is “racionalizálás lesz”. 

A Heti Válasz sorsa is kérdéses, az Index úgy tudja, hogy Simicska Lajos azt üzente meg, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. Ha találnak, eladja a lapot, és működhet tovább. Ellenkező esetben viszont a hetilap is megszűnik.

Ungár Pétert pletykálják, hogy megveheti

A munkatársak között is erősen terjed az a pletyka, hogy a Magyar Nemzetet esetleg átveheti egy új befektető, méghozzá Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, aki most jutott be listáról az Országgyűlésbe. Ungár eszerint ajánlatot tesz Simicskának, hogy megveszi és finanszírozza, tovább működteti a 80 éves lapot.

Ám a megszüntetés bejelentéséből nem úgy tűnik, mintha Simicska el akarná adni a Magyar Nemzetet. Ungár Péter a szóbeszéddel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Forrás: Index
Fotó: MTI