Megbolondították a buszpályaudvar körüli forgalmat

A buszpályaudvarról az autóbuszok a Németh László (volt Ormos Ede) utcán át távozni, ezért itt megszűnt a 30-as övezet. A Bercsényi utca elesett, azaz a Kálvin tér felőli részét lezárták. És aki arrafelé jár, az találkozhat még néhány közlekedési meglepetéssel.

Miközben a Kossuth tértől a Kálvin térig egyre másra fúják, majd temetik be a munkagödröket a közműveket buzgón cserélgető kivitelezők, a tram-train építés újabb, keserves szakaszába lépett. Most borult fel a buszpályaudvar, a Hódtó és a Kálvin tér megszokott forgalmi rendje.

Megbolondították a buszpályaudvar körüli forgalmat 1

– Ez az előbb még nem volt itt, hát nem vagyok teljesen vak, hogy nem vette, volna észre – fakadt ki egy autós, aki a Négyesi-féle vaskereskedés parkolójából akart kifordulni az Andrássy útra, csakhogy míg leparkolt, dolgát intézte majd visszatért a kocsijához, az utca zsákutcává alakult, a kirakott, fizikai akadályt jelentő terelőtáblák miatt. De az sem jár jobban, aki a Kutasi út felől érkezik, a dupla körforgalom jobb oldali sávját is lezárták.

Megbolondították a buszpályaudvar körüli forgalmat 2

Persze nem ez az egyetlen változás. Gondolta volna, hogy a Németh László (volt Ormos Ede) felé közlekednek majd az autóbusz pályaudvarról induló járatok? Mert most ez így van. És néhány befelé menőt is itt láttunk felhajtani a Bocskai utcára. Ahol aztán a hosszabb járatok vezetői cipős kanállal igyekeztek beszuszakolni a járművüket a pályaudvarra.

Megbolondították a buszpályaudvar körüli forgalmat 4

A Bocskaira rá sem lehet hajtani, mert egy rövid részét az ivóvíz kúttól szintén elrekesztették. Az Andrássy felé a Hódtó felől felhajtók pedig a kereszteződésnél lepődnek meg: nincs jobbra fordulás.

Úgyhogy aki megszokásból vezet, az sem fogja eltéveszteni a helyes utat, legfeljebb egy kicsit kering majd. Vagy a belváros ezen része, vagy a Hódtói lakótelep érintett szakasza házai között.

További képeink ITT.