Hódmező habja – napi netszemle 1

A rendezettség kétharmada, a demokrácia ünnepe, az ellenzék összeomlása, Tápai Szabina babaprojektje. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Bűn

Összeomló ellenzék.

Kétharmados többsége lehet a Fidesz-KDNP a következő Országgyűlésben, eközben az ellenzéki oldalon mindenki egymásnak esett – fogalmaz az Origo.hu.

„Az LMP-ben Schiffer András és Hadházy Ákos kapott hajba. Schiffer perrel fenyegeti a Szekszárdon óriásit bukó Hadházyt, mert valótlanságokat közölt párttársáról. És ha már LMP, a párt kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet azt mondta: a szocialisták történelmi bűnt követtek el, mert gyakorlatilag ők hozták vissza Gyurcsány Ferencet az Országgyűlésbe. A képviselő hozzátette, a szocialisták emellett saját magukat is meggyengítették.”

Kétharmadon a Fidesz, szárnyal a tőzsde, összeomlott az ellenzék

Kétharmados többsége lehet a Fidesz-KDNP a következő Országgyűlésben. A vasárnapi választás után vezető külföldi vezetők sorra gratuláltak Orbán Viktornak, a nemzetközi sajtó nagy része pedig nagyon jelentős győzelemként értékelte a Fidesz sikerét. A gazdasági életben is kedvezőnek ítélték a kormánypártok győzelmét, a tőzsde szárnyal, míg a gazdaság négy százalék fölött is nőhet idén.

Büntetés

A jogállamiság temetése.

Ifj. Lomnici Zoltán a Hirado.hu cikkében úgy fogalmaz, az összes ellenzéki médium – az eredmények beérkezéséig – a demokrácia ünnepét látta a magas részvételi arányban, majd hirtelen csalást kiáltott.

„Mindenki arra számított, hogy a magas részvétel az ellenzéki erők győzelmét fogja eredményezni. Közjogi értelemben egy hatalmas, alkotmányos felhatalmazást kapott a kormányzat, valamint jól vizsgázott a választási intézményrendszer is – mondta Lomnici Zoltán. Lomnici Zoltán szerint a szavazók büntették azt a médiahálózatot, amely részben Soros Györgyhöz, részben pedig Simicska Lajoshoz köthető, és amely fontos információkat hallgatott el a választók elől.”

A kiütéses Fidesz-győzelem után egyedül Gyurcsány örülhet az ellenzéki oldalon

A vasárnapi országgyűlési választáson megdőlt az évtizedes elemzői alaptétel, amely szerint a nagy választói részvétel automatikusan a Fidesz vereségéhez vezet. Az M1 Szemtől szembe című műsorában Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elemezte a vasárnapi választási eredményeket.

Ajánlat

Csattanós válasz.

A Magyar Hírlap Online úgy fogalmaz, már megszoktuk, hogy az ellenzék szerint ha rájuk szavaznak, az a népfelség elve, ha a Fideszre, az manipuláció meg gyűlöletkampány.

„Pedig akad tanulság bőven, kijózanító és csattanós válasz a sorban harmadik kétharmad az ellenzéknek: tetszettek volna valódi ajánlatot tenni! Hiteles arcok és tervek nélkül ugyanis nincs esélye semmilyen politikai formációnak, márpedig többet hallottunk azon az oldalon az elmúlt hetekben, hónapokban, sőt években taktikáról, egymás ekézéséről, mint bármiféle programról. Az egyetlen közös pont Orbán Viktor leváltásának túlfűtött igénye, illetve az állítólagos kormányváltó hangulat emlegetése volt. Ha ez az ellenzéki horrorkoalíció nyer, az lett volna a demokrácia valódi kudarca, konkrétan a totális káosz a rendezettség és az egyértelmű irányvonal helyett.”

Másnap

A demokrácia győzelmeként ünnepelték a velük húzó elemzők és média is, hogy óráról órára rekordok dőltek meg. Az elmúlt csaknem harminc évben szinte soha ennyien nem tartották fontosnak, hogy a szavazófülke magányában nyilvánítsanak véleményt közös jövőnkről. Aztán némi spéttel megjöttek az eredmények, és a demokráciából rögvest ismét diktatúra lett.

Várakozás

Az égiekre bízva.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor újabb babát terveznek, miután négy és fél éves gyermekük meggyőzte őket, gőzerővel rajta vannak a babaprojekten – derül ki a Lokál Online írásából.

„Beninél is, miután elhatároztuk, hogy jöhet a baba, az égiekre bíztuk, mikor szeretne megérkezni, és ezt most is így csináljuk. Mivel van egy fiam, jó lenne egy kislány, de az a legfontosabb, hogy egészséges legyen, mi mindenhogyan örülni fogunk neki és már nagyon várjuk. Nagyon szuper terhességem volt, úgyhogy azt gondolom, ez a következővel sem lehet másképp – mesélte Szabina. A Kucsera család legkisebb tagja, Beni várja leginkább, hogy megérkezzen a kistesó.”

Kislányt szeretnének Kucseráék

Tápai Szabina és Kucsera Gábor újabb babát terveznek. A négy és fél éves Beni már egy éve kistestvért szeretne, és úgy tűnik, mostanra sikerült meggyőzni szüleit, akik gőzerővel rajta vannak a babaprojekten. – Elkezdtem már szedni a terhesvitamint, szóval teljes mértékben készen állunk a második gyerekre – kezdte Tápai Szabina.