Hódmező habja – napi netszemle

Kimaxolt kormányféltés, életidegen bűvészkedés, megdőlt tabuk, impotens ellenzék, Fresh Andi cukiságbombája. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Kormányféltők

Életidegen bűvészkedés.

Az elemzők, de a laikus közvélemény számára is meglepő Fidesz-fölénnyel ért véget a 2018-as választás, a Mandiner.hu a tanulságokat összegzi.

„Most kiderült, a kormányféltő hangulat bírt erősebb aktivizáló erővel. Ahogy az is világossá vált, hogy az ellenzéki koordináció ebben a formában inkább papírszagú, életidegen bűvészkedés a számokkal, az átszavazási hajlandóság a legtöbbször csak elméletben létezik. Ennek oka lehet az is, hogy sokkal erősebb a párthoz kötődés, és sokkal kevésbé járhatóak át a falak a Jobbik és a baloldal pártjai között, mint azt sejteni lehetett. Továbbá a zsákszámra készült, taktikai szavazást népszerűsítő oldalak, ellenzéki felmérések sem segíthették az erre egyáltalán fogékonyak tájékozódását.”

Constantinovits Milán: Történelmi lehetőség kapujában a Fidesz – Az ellenzék újraépítésre vár | Mandiner

Az elemzők, de a laikus közvélemény számára is meglepő Fidesz-fölénnyel ért véget a 2018-as választás. Azonban nem csupán a kormánypárt győzelmének elsöprő mértékét, hanem a kiemelkedően magas részvételt sem sejthettük előre. Mit üzennek az eredmények? Mit árulnak el a Jobbik irányváltásáról és az ellenzéki koordinációról? Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tanulságokat.

Olló

Padlón az ellenzék.

A vasárnapi országgyűlési választás eredményeit értékelve Kiszelly Zoltán politológus azt mondja: a Jobbik nagyon le van maradva a Fideszhez képest, a baloldalon pedig maradt az elmúlt nyolc évben tapasztalt megosztottság – írja a Hirado.hu.

„Kiszelly Zoltán Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke választás utáni nyilatkozatait értékelve közölte: bár a Jobbik az ellenzék legtámogatottabb pártja, de nem tudott váltópárttá válni, nem zárult az olló közte és a Fidesz között. Arról is beszélt: sok tabu dőlt meg, például az is, hogy a magas részvétel csak az ellenzéknek kedvezhet.”

A Jobbik nem tudott felzárkózni, a baloldal megosztott maradt

A vasárnapi országgyűlési választás eredményeit értékelve Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth Rádióban azt mondta: a Jobbik nagyon le van maradva a Fideszhez képest, nem tudott közelebb kerülni hozzá, a baloldalon pedig maradt az elmúlt nyolc évben tapasztalt megosztottság.

Impotencia

A NER termékei.

A Zoom.hu-n Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője értékeli a választási eredményeket.

„Fontos leszögezni, hogy az ellenzéki pártok mind a NER részei, termékei, azaz valójában nem alkalmasak arra, hogy kormányváltást idézzenek elő. Teljesen hiteltelenek, ezért csak egy új kezdeményezés lehet az, amely elnyerheti a kormányváltást akarók bizalmát. Természetesnek gondolnám, hogy az összes, ezért az eredményért felelős ellenzéki pártvezető minél hamarabb váljon meg a tisztségétől, ezzel is elősegítve a megújulás lehetőségét.”

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia – új ellenzéki erő kell

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia – új ellenzéki erő kell Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője így értékelte a választás (eddig ismert) eredményét: „A Fidesz kiugróan magas részvétel mellett is teljes győzelmet aratott, egyúttal pontos képet kaptunk az ellenzék totális impotenciájáról.

Torta

Gyermekkori emlékek.

Ritkán látott fotót osztott meg közösségi oldalán gyermekkorából Fresh Andi – olvasható a Blikk Online cikkében.

„Az énekesnő tesójával és édesapjával osztott meg közös fotót közösségi oldalán az első születésnapjáról. Az egyik 1983-as fotón testvérével és első tortájával látható, a második fotón pedig édesapja fogja kezében két gyermekét.”

Sosem látott gyermekkori fotókat osztott meg magáról Fresh Andi

Az énekesnő tesójával és édesapjával osztott meg közös fotót közösségi oldalán az első születésnapjáról. Az egyik 1983-as fotón testvérével és első tortájával látható, a második fotón pedig édesapja fogja kezében két gyermekét.