Rádió7: A helyi sajtó a mindennapok szolgálója!

A Rádió7 is kiáll a Vásárhely24 szerkesztősége mellett. A Promenad és Makó Híradó után  újabb szerkesztőség ítéli el azt a támadást, melyet Kiss Attila, a Jobbik képviselőjelöltje intézett a kollégák (valamint a nők) ellen.

Országgyűlési választásokat négyévente rendeznek. A helyben működő sajtótermékek azonban ezt megelőzően, majd ezt követően is azért dolgoztak és dolgoznak, hogy a politikusjelöltek által meggyőzni kívánt olvasókat és hallgatókat szolgálják – s nem csupán a kampányidőszakban teszik ezt – írják rádiós kollégáink.

 1

A Rádió7 szerkesztősége biztos abban, hogy amennyiben bármelyik jelölt a helyi sajtót, illetve azok munkatársait támadja, csupán rövid távú befektetést eszközöl és semmilyen nemes célt nem szolgál vele. Ezért nem érdemes a helyi sajtó hitelességét megkérdőjelezni, önös politikai érdekekből felhasználni, mert az újságírók becsülettel dolgoztak és dolgoznak a jövőben is a hiteles tájékoztatást szem előtt tartva.

Mi találkozunk és beszélgetünk az olvasókkal, illetve a hallgatókkal. Nem négyévente. Minden egyes nap.

Éppen ezért kiállunk a Vásárhely24 szerkesztősége mellett és elítéljük azt a támadást, melyet Kiss Attila, a Jobbik képviselőjelöltje intézett a kollégák ellen azért, mert nyilvánosságra hoztak egy egyébként nyilvános sajtóeseményen készült hangfelvételt. Úgy gondoljuk, hogy a támadás helyett Kiss Attilának azon kellene elgondolkoznia, hogy milyen kijelentéseket tett és nem azon, miként szóljon bele a sajtó munkájába.

A Rádió7 szerkesztősége elítéli mindazokat, akik rövidtávú politikai haszonszerzés miatt támadják bármelyik helyi sajtóorgánumot.

A Rádió7  szerkesztősége egyúttal elítéli a megkülönböztetés bármilyen formáját, s mindenkor szót fog emelni nők és a gyermekek verbális zaklatása ellen, valamint ki fog állni a politikai okokból megtámadott sajtómunkatársakért is.