Pataky Attila: Magyarország maradjon a magyaroké!

Pataky Attila péntek este az apátfalvi sportcsarnok avatása után lépett a közönség elé. Az énekes az elmúlt 44 év dalait hozta magával. Mint azt a Makó Híradónak elmondta, arra kéri a bizonytalanokat, hogy úgy döntsenek vasárnap, hogy Magyarország a magyaroké maradjon.

– Mivel készült az apátfalvi közönség számára?

– Minden széppel és jóval, hiszen tényleg fantasztikus formában vagyok. Azt hiszem, ezt igazoltam az Arénabeli koncertünkön, ahol abszolút telt hát volt, 12-13 ezer ember előtt 3 óra 4 percet nyomtunk. Mivel a mostban élek, mindig az a fontos, ami most zajlik, így nem volt semmi fontosabb az apátfalvi fellépésnél. Tegyem azt, ami az én dolgom: boldogságot vigyek az embereknek. Én ezért jöttem, hoztam magammal a kincseimet. Ami nagyon nehéz, hogy most már 365 dalból kell válogassak, de úgy választottam, hogy mindenki szeresse. Van benne már rutinom, 44 év.

– Mit gondol a vasárnapi választásról, mit vár tőle?

– Hiszem és remélem, hogy a teremtő Isten megsegíti a magyarságot, és a józan, tiszta szívű magyar emberek azt választják, amit választani kell. Nem tehetnek, tehetünk mást, ebben a pillanatban egyetlen egy alternatíva van: Orbán Viktor és a kormánya – nincs más. Nem is kell másnak lennie, a többiek mind hatalomért ácsingózó, félig normálisok és nem normálisok gyülekezete. Ez a véleményem. De ezzel nem foglalkozom, én csak a teremtő Istent kérem arra, hogy minden rendben legyen vasárnap. Nagyon bízom benne, rendben is lesz!

– Készült egy dal is a magyarságról, erről beszélne-e bővebben?

– Ez a 33-as Edda-duplaalbumon van, a „Dalok a testnek, dalok a léleknek”, és ott van a „Nem adom” című dal, amelyben mindent leírtam, meg kell hallgatni. Nem adom Kölcseyt, Petőfit, a Balatont, a hitemet és a hazámat. Semmit sem adok. Ha nincs dolgunk együtt – már pedig nem volt eddig –, akkor ezután sem. Azokkal, akikkel nincs dolgunk, nincs dolgunk és kész.

Pataky Attila: Magyarország maradjon a magyaroké! 1
MTI Fotó/Mohai Balázs

– Egy korábbi interjúban említette, hogy “Orbán Viktor Európa lelkiismerete és reménysége”, ez alatt mit értett?

– Ő az egyetlen ember, aki jelenleg tiszta testtel, lélekkel és szellemmel teszi a dolgát. Az egyetlen ember, aki hitelesen képviseli Európa maradékát, még ami van, illetve a régi európai szellemiséget, a hitet. Itt most azt tesszük, amit évszázadokon át: őrizzük a kaput, amely az égbe vezet. Magyarországnak ez a dolga, mi a fény és a szeretet felmutatásának vagyunk az őrzői. Ez a dolgunk, ezt tettük, amikor a Békemenettel mentünk és mentem: megmutattuk az igazi arcunkat, és hiszem, hogy Orbán Viktor az, aki egyedül végig tud menni ezen, igazi elöljáróként, és megmenti az országot. Nem tudok mást mondani, túl nagy szavak ezek, de így gondolom, így érzem. Vagy vele, vagy végünk!

– Mit tud javasolni az embereknek, akik még bizonytalanok a vasárnapi döntésüket illetően?

– Nagyon nagy baj, ha van még bizonytalan, de azoknak nem tudok mást mondani, mint gyújtsanak egy gyertyát, szívjanak el egy cigarettát, és igazán nézzenek belülre és nézzenek maguk körül is szét: nézzék meg, hogy ott vannak a feleségeik, asszonyaik, lányaik, a gyermekeik. Csadorban szeretnék-e látni őket? Hadd maradjon meg Magyarország a magyaroknak, ebben segítsenek, ennyit kérek!

Borítókép: lokal.hu/Cser Dániel