Kiss Attila

A Vásárhely24 visszautasítja a Jobbik lotyózós országgyűlési képviselőjelöltjének rágalmait. A Promenad.hu pedig a leghatározottabban kiáll a Vásárhely24 szerkesztősége,  a helyi sajtó munkatársai, valamint a nők megbecsülése mellett. Már Márki-Zay Péter is elhatárolódott Kiss Attilától.

„A Vásárhely24 szerkesztősége csütörtökön egy hangfelvételt közölt, amelyen Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje párttársát, a mártélyi Jobbik elnökét ‘lotyónak’ nevezte. Borda Anikó bepereli a makói állatorvost. Hogy mi lesz a bírósági ítélet, csak később tudjuk meg, de a választók megítélhetik, hogy a jelölt valójában milyen férfi!

A Jobbik képviselőjelöltje azt állítja, hogy a hangfelvételt meghamisítottuk, mert ő nem mondott ilyet. Kiss Attila hazudik. Szerkesztőségünkhöz nem érkezett helyreigazítási kérelem sem a Jobbiktól, sem Kisstől. A valóság az, hogy a vágatlan hangfelvételen a makói politikus hallható, amint egy fórumon a médiának nyilatkozva lelotyózza Borda Anikót, aki korábban egy interjúban Kisst alkalmatlannak és pénzéhesnek nevezte. Nos, jól láthatjuk, hogy a képviselőjelölt milyen ember!

Visszautasítjuk a Jobbik jelöltjének rágalmait. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy a kampányban Kiss Attilától semmilyen építő, értelmes, és a térség előrelépését segítő gondolatot nem hallhattunk”tette közzé szombaton reggel a Vásárhely24 szerkesztősége arra reagálva, hogy Kiss Attila pénteken nemhogy elnézést kért volna a női nemmel szembeni minősíthetetlen trágárkodásáért, hanem egy ordas hazugságba menekült: azzal vádolta meg a Vásárhely24-et (valamint a „lotyózós” epizód további közlőit), hogy „hamisított hangfelvétellel” támadnak.

A Promenad.hu szerkesztősége ezúton is szeretné kifejezésre juttatni: a leghatározottabban kiáll a Vásárhely24 szerkesztősége, a helyi sajtó munkatársai, valamint a nők megbecsülése mellett, és elítéli, hogy Kiss Attila a trágárkodást hazudozással akarja takargatni. Kiss Attila ezzel erkölcsileg megbukott.

Már csütörtökön, a botrány kirobbanásakor is megírtuk, a „lotyózós” hanganyag eredeti és vágatlan. Társportálunk, a Makó Híradó újságírója az apátfalvi fórum után próbált interjút készíteni Kiss Attilával, nem sokkal azután, hogy a mártélyi Jobbik alapszervezetének elnöke kitálalt. Az országgyűlési képviselő-jelölt erről nem akart nyilatkozni, ellenben perceken keresztül beszélt újságírónkkal, többek között számon kérve arról is, miért foglalkozik „az alkalmazottak munkahelyét veszélyeztetve” a kövegyi sertéstelepével. Ekkor hangzott el az emlékezetes „lotyózás”, amelyről azonban a hangfelvételt nem újságírónk készítette. A fórumon rajtunk kívül ott volt még a Rádió7 és a Makói Csípős, valamint több helyi lakos is.

A jobbikos viselkedésétől egyébként Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is elhatárolódott, elfogadhatatlannak nevezte Kiss Attila lotyózását.

Márki-Zay: elfogadhatatlan Kiss Attila „lotyózása” – A hírek főutcája

Elfogadhatatlannak tartja Márki-Zay Péter, hogy az általa támogatott jobbikos jelölt a médiának nyilatkozva „lelotyózta” egyik női párttársát. – Az, hogy ki miként minősít egy másik embert, az mindenkinek a magánügye, de abszolút nem tartom elfogadhatónak a kijelentést – reagált az esetre Márki-Zay Péter, amikor a csütörtöki sajtótájékoztatóján arról kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy egy hangfelvételen Kiss Attila lotyóként nevezte Borda Anikót.

A vérig sértett családanya, Borda Anikó pedig portálunknak nyilatkozva úgy fogalmazott, Kiss szegénységi bizonyítványa a történet, majd közölte, becsületsértésért és rágalmazásért is büntetőeljárást indít a jobbikos ellen (aki nemcsak lelotyózta, de arra is utal a hangfelvételen, hogy Borda „pénzt kapott” azért, mert korábban kitálalt a sajtónak a választókerület jobbikos-szocialista összeborulásáról.)