Borda Anikó bepereli Kiss Attilát

Borda Anikót, az egykori mártélyi Jobbik elnökét nemes egyszerűséggel lelotyózta párttársa, Kiss Attila, aki a Jobbik színeiben indul Lázár János ellenfeleként a – többek között Mártélyt is magába foglaló – Csongrád megye 4-es számú választókörzetében holnap a parlamenti mandátumért. A nagy nyilvánosság előtt minősíthetetlen szavakkal illetett politikusnőt telefonon érte utol a blogstar.hu, hogy ha akarja, kommentálja a jobbikos politikus szavait.

– Rövid leszek, nem tartom fel sokáig. Az első kérdésem az lenne, hogy miként érintette Kiss Attila megnyilvánulása, miszerint ön egy lotyó?

– Nyilvánvalóan női mivoltomat sértette, de igazából Kiss Attila saját szegénységi bizonyítványa.

– Ugyanakkor az elmúlt hetekben feltűnt, hogy mind Janiczak Dávid Jobbik-alelnök, mind Kiss Attila jobbikos képviselőjelölt milyen lekezelő stílusban beszél a hölgyekről. Mit tapasztalt, ez általános a Jobbikban?

– Én azt gondolom, hogy nem az az általános, hogy mint nőkről beszélnek így, hanem inkább, hogy egymásról, effektív párttársaikról mit beszélnek. Na, az általános. Nem az számít, hogy nő vagy férfi, hanem, hogy aki hangosabban, vagy erősebben ki meri mondani a véleményét – ráadásul még nő is -, na, az rettentően sértő azok számára, akik nem ugyanezt gondolják. Ez az általánosan jellemző. Az, hogy ezt nőként tettem, és ő erre így reagált, azért csak szánni tudom Attilát…

… szánni szánhatja ezért, de elméletileg holnap Kiss Attila számít az ön voksára. Megkapja?

– Tőlem a Kiss Attila? Én kívántam neki április kilencedikétől négy évre tartó hosszú, politikától mentes szabadságot, hogy ki tudja pihenni ezt a rettentően fárasztó kampányt. Az az ember, aki fél hónap után annyit tud reagálni, hogy én egy lotyó vagyok, az az ember annyit is ér. Tőlem nem kell bocsánatot kérjen. Kérjen bocsánatot azoktól a szavazóktól, akiknek a szavazatáért kuncsorog! Normális ember ilyet kampányidőszakban nem tesz. Saját magának rúgott egy akkor öngólt… Persze, majd lesz egy indoka vagy egy oka, amire rá tudja fogni, hogy miért nem sikerült, ha nem sikerül. Hát, ha meg sikerül nekik, akkor meg a jó Isten mentsen meg mindenkit.

– Mostanában sokat olvasni arról, hogy a Jobbik a hatalomért valóban mindenre képes. Ön szerint is?

– Ez így van, én ezt bátran állítom. Ez egyértelmű, tehát a Kiss Attila ezzel a nyilatkozatával pont azt bizonyította be, ő egy olyan pártot képvisel, ahol nem számít, hogy valaki nő, nem számít, hogy családanya, semmi nem számít. Az számít, hogy előrébb lépjen.

– Nem tartom fel, holnap jó voksolást kívánok, mert gondolom, azért elmegy.

– Mindenképpen. Én azt kívánom mindenkinek, hogy felelőssége és a megtörtént dolgok fényében gondolkozzon el azon, hogy kire húzza azt az ikszet ezek után.

Csúri Ákos