Lázár János: "Ha van gyermek, akkor van jövő!"

A miniszter ennek kapcsán délutáni, belvárosi fórumán hangsúlyozta: egyetlen politikus sem hibátlan, de érdemes a biztos, stabil fejlődésre szavazni, melyet csak a Fidesz tud garantálni. 

Lázár János a fórum legelején leszögezte: azt tartja a legfontosabbnak, hogy mindenki elmenjen szavazni április 8-án. Majd arra kérte a jelenlévőket, hogy mikor szavaznak, gondoljanak arra, hogy ennek az országnak az az érdeke, hogy Orbán Viktor vezesse tovább, és a voksukat a Fideszre adják.

Lázár János: "Ha van gyermek, akkor van jövő!" 1

2002-ben nyolc évre rekedt meg a kormány támogatása Vásárhely irányába. Alig épült meg a Vásárhelyt Szegeddel összekötő 47-es út, eladták a Hód-Mezőgazda Zrt-t, munkahelyek százai szűntek meg, romlott a közbiztonság, nőtt a bűnözés, a laktanya egy jó részét is bezárták. 2002 előtt a Fidesz bevezette a gyermekek után járó adókedvezményt. 2002 után mi volt az első? Eltörölték.

– emelte ki a miniszter, majd azt is elmondta: 2010-ben bruttó 150 ezer forint után 38% SZJA-t kellett fizetni. Most 15%-ot kell- aki két gyermeket nevel, annál ez még kevesebb, aki hármat, annak pedig nem kell fizetnie. Ma egy millió ember veszi igénybe a két gyermek után járó adókedvezményt.

Lázár János: "Ha van gyermek, akkor van jövő!" 2

A legfontosabb, hogy hány gyermek születik a városban, az országban. Ha gyerek van, akkor van jövő! Ezért meg kell védenünk az az adórendszert, amely támogatja a fiatalok gyermekvállalását, sőt, el kell érnünk, hogy még több kedvezményt tudjunk biztosítani.

– hangsúlyozta Lázár János, majd hozzátette: ő maga 16 éve parlamenti képviselője a vásárhelyieknek, így nem egyszerű már új, és váratlan dolgot mondania.

Lázár János: "Ha van gyermek, akkor van jövő!" 3

Olyan ez, mint egy 16 éves házasság. Pontosan ilyen a mi kapcsolatunk is. Óriási meglepetést a férjek ekkor már nem tudnak okozni. Csökken a vehemencia, de biztos stabilitást, kiszámíthatóságot lehet garantálni.

– jegyezte meg viccesen a miniszter. Ám komolyabbra fordítva a szót hangsúlyozta: Vásárhely kapta a hasonló méretű települések közül a legtöbb támogatást az elmúlt nyolc évben. Nem állítja, hogy minden tökéletes, de a dolgok sokkal jobb irányba tartanak, mint korábban, és ezt kockáztatjuk, amennyiben egy bizonytalan jövőre voksolunk.