Lázár János: "A választópolgárokra vagyok a legbüszkébb!"

Ezt a tegnap késő délutáni, Béke- telepen tartott fórumán hangsúlyozta ki a miniszter, mikor számot vetett az elmúlt nyolc évben végzett munkája kapcsán. Ugyanis több, a lakosok által felvetett indítványára született törvény. 

Grezsa István, önkormányzati képviselő, kormánybiztos ugyanitt úgy számolt be az elmúlt, Parlamentben töltött időszakról, hogy nagyon jó volt ott vásárhelyinek lenni. Ugyanis Lázár Jánosnak köszönhetően nem zajlott le ülés úgy, hogy a város szóba ne került volna. A kormánybiztos hangsúlyozta: a választások tétje, hogy ez folytatódik-e. A másik pedig az ország jövőjének kérdése, egyik oldalon a Fidesz, és Orbán Viktor áll, a másik oldal meg bizonytalan. És ha bizonytalan, akkor az kockázat – emelte ki Grezsa István.

Lázár János: "A választópolgárokra vagyok a legbüszkébb!" 1

Lázár János ehhez kapcsolódva az egyik legnagyobb eredménynek a munkanélküliség felszámolását tartja, ám a következő fő kérdés az lesz, meg lehet-e normálisan élni a fizetésből? A következő években folyamatosan emelni kell a béreket, és ebben támogatni kell a munkaadókat a miniszter szerint.

Lázár János: "A választópolgárokra vagyok a legbüszkébb!" 3

Emellett azonban nagyon fontosnak tartja a nyugdíj kérdését is, hiszen sokaknak 100 ezer forint alatt van a nyugdíja. Ezért évről évre emelni kell, valamint ki kell egészíteni, a rezsit pedig csökkenteni:

Ha számot kell vetnem, hogy mire vagyok a legbüszkébb az elmúlt nyolc év után, akkor azt kell mondanom, hogy egy személyes kezdeményezésre, ami innen indult, a Béke- telepről. Bánfi Sándorné Török Margit nem messze él innen, biztosan sokan ismerik- a Hadigondozottak és hadiárvák szervezetének aktív tagja volt. Tíz évvel ezelőtt  kérte a segítségemet, hogy aki a II. világháborúban elveszítette az édesapját, az kapja meg újra azt az árvasági ellátást, amit tőle a Rákosi rendszerben megvontak. Ma ott tartunk, hogy a tavalyi 8500 forintos juttatás után április elseje óta 10 000 forintot kapnak havonta- ez csak itt a járásban 1000 embert érint. Ha nincs itt a hölgy a szomszédból, és nem kezdeményezi ezt, akkor országszerte soha nem kapja meg ezt a támogatást 70 000 ember.

 – hangsúlyozta ki Lázár János.

A fórumon felmerült még az egészségügy kérdése, amely kapcsán a miniszter kiemelte: nem tökéletes az ellátás, de szerinte az tarthatatlan, hogy a jelenlegi polgármester a város kórháza ellen kampányol, feszültséget szít vásárhelyi és vásárhelyi között, orvos, ápoló és beteg között.

Lázár János: "A választópolgárokra vagyok a legbüszkébb!" 4

A bevándorlás témája kisebb vitát robbantott ki: volt, aki úgy vélte: teljesen mindegy, ki az ország vezetője, ha több tíz millió ember indul meg Európa felé. Lázár János úgy reagált: igenis számít, ki vezeti az országot, és hogy beengedi-e őket, mert meg lehet állítani, hiszen most is léteznek ilyen országok. Majd hangsúlyozta: ez az április 8-i választás legfontosabb tétje.