Felmentették Hódmezővásárhely címzetes főjegyzőjét

Utoljára kíván szólni nyílt levelében a vásárhelyiekhez Korsós Ágnes, aki 41 éven át szolgálta a várost címzetes főjegyzőként. Mindenkit arra kér, jól gondolja meg, hogyan választ április 8-án, mert visszafordíthatatlan következményei lehetnek a gyűlölettel teli, elkapkodott döntésnek.

Részlet a nyílt levélből:

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!

Nem vagyok politikus, nem is értek hozzá! Már nem vagyok hivatalban, de papíron még a település jegyzője vagyok.

Arra kérem Önöket, hogy józan megfontolásból, és ne dühből, gyűlöletből, féltékenységből, esetleg irigységből döntsenek április 8.-án. Aki ismer, tudja hogyan éltem és dolgoztam. Engedtessék meg, hogy mint a város jegyzője, még utoljára, nem magamért, hanem a településünkért szóljak Önökhöz, akiknek szolgálatában 41 évig dolgoztam, a szüleimtől tanultaknak megfelelően becsülettel, és segíteni akarással.

Február 25.-én a választópolgárok valamivel több, mint 1/3-a arra adott felhatalmazást, hogy kirúgjanak az állásomból, ami egyben a hivatásom is volt! Tudomásul vettem. Bizonyára ezt érdemeltem. Szeretem a városom. Itt születtem, soha nem is éltem máshol. Mindig nyugodtan tudtam aludni, és bárkinek a szemébe bele tudok nézni. A következményeket, aki nyitott szemmel jár, láthatja, tapasztalhatja.

Kérem Önöket, hogy ne a bulvár hírekre alapozva mérlegeljenek, amikor a szavazófülkében döntenek a sorsunkról, hanem tegyék a kezüket a szívükre, és személyeskedés nélkül gondolják végig, mit kapott a város közössége az elmúlt 28 évben.

Nem vagyunk hibátlanok. Persze, jó lenne, ha nálunk is Európai bérek lennének, csakhogy nekünk, magyaroknak nem gyarmatbirodalmunk volt az elmúlt évszázadokban, hanem az országunk volt gyarmat.

Szinte nincs olyan család ma Magyarországon, aki ne dőlt volna be az olcsó hitel lehetőségének. Én is köztük vagyok, de senki nem tartott pisztolyt a fejemhez, hogy aláírjam a hitelszerződést. Ostoba voltam, mint sokan mások, akik nem vették a fáradtságot, hogy utána nézzenek, mivel jár, ha elszabadul a kamat. Nem az állam kötelezett rá, hogy beleugorjak. Megtanultam a leckét egy életre.

Soha nem fogunk egyről a kettőre jutni, ha a gyűlölet, az irigység, a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” a vezérelvünk. A megosztottság uralkodott egész történelmünkön. Ha most is az dönt helyettünk és nem a józanész, visszalépünk, létrehozzuk a KÁOSZ ÉVTIZEDEIT. De innen már nem lesz visszatérési lehetőségünk. Ha ismét megszállás alá kerülünk, abból már nem tudunk visszajönni.

Kérem Önöket, döntsünk felelősen.

Hódmezővásárhely, 2018. április 4. Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző

A teljes levél IDE kattintva olvasható el.