Márki- Zay: „Megismétlem, aki a vásárhelyi kórházba bemegy, az életét kockáztatja!”

Ahogyan Székkutason Székkutasról, úgy Vásárhelyen Vásárhelyről sem esett különösebben szó Kiss Attila és Márki-Zay Péter kertvárosi lakossági fórumán. Legalábbis ami a település fejlesztését, építését illeti – mert a kormány és Lázár János mocskolása itt is napirenden volt, a palettáról a kórház főigazgatója sem maradhatott le.

Márki- Zay: „Megismétlem, aki a vásárhelyi kórházba bemegy, az életét kockáztatja!” 1

Igaz, ezenkívül néhány, egyéb érdekességet is megtudhattunk Márki-Zay Pétertől, mint például azt, hogy Angela Merkel is várja az Orbán-kormány bukását, csak hát nincs jobb.

Németországban élő ismerősöm világított rá: Angela Merkel és a németek rendszerváltást akarnak Magyarországon – nyilván egy pillanat alatt el tudnák zárni azokat az uniós csapokat, amin Orbán Viktor rendszere gazdagszik -, de akkor miért nem teszik? Miért is támogat ennyire feltűnően korrupt és megfélemlítő rendszert? Az egyszerű válasz egy német állampolgártól az volt, hogy azért, mert nincs alternatíva. Az ellenzéki pártok széttöredezettek és hiteltelenek.

– hangsúlyozta a vásárhelyi polgármester, majd azt is kiemelte: április 8-a csak a lopásról és a korrupcióról szól, ezért kell elmenni és szavazni a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, majd hosszasan szidta a regnáló kormányt, különösképpen a térség országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost.

Márki- Zay: „Megismétlem, aki a vásárhelyi kórházba bemegy, az életét kockáztatja!” 2

Arra, hogy Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója ma bejelentette, rágalmazásért bepereli úgy reagált, Kallai Árpád Lázár Jánosnak kampányol, és ha egy politikus vezeti a kórházat, akkor ne is csodálkozzon senki azon, hogy

aki ebbe a kórházba bemegy, az az életét kockáztatja. A kórházi dolgozókat nem én, hanem a rendszer alázza meg, az a rendszer, ahol nincs motiváció arra, hogy ők mosolyogjanak önökre mint betegekre, és ellássák magukat. 

– ismételte meg nyomatékosan korábbi kijelentését Márki-Zay Péter.

Márki- Zay: „Megismétlem, aki a vásárhelyi kórházba bemegy, az életét kockáztatja!” 3

Kiss Attila (a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje) a szót átvéve sajnálattal közölte a jelenlévőkkel, hogy a legfrissebb információi szerint a Jobbik továbbra sem fog össze a többi ellenzéki párttal, bár érzi, hogy szükség lenne rá. Pártja programjaként kiemelte: nem akarják lebontani a kerítést, differenciált nyugdíjemelést szeretnének, a férfiakat 40 év munkaviszony után elengednék nyugdíjba, hazahoznák a fiatalokat és az orvosokat.

Arról azonban nem ejtett szót, hogy mindezt hogyan képzelik megvalósítani, arról pedig még kevésbé, hogy hogyan szeretné a vásárhelyiek érdekeit képviselni az Országgyűlésben.